Торт «Людина павук»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "людина-Павук" - це справжня прикраса дитячого свята! Дитина зрадіє такому десерту не менш, ніж подарункам, адже торт не тільки ефектно виглядає, але ще і смачно їсть! готуємо!
Приготувати торт «Людина-Павук» не так вже й складно - складніше його прикрасити. Однак всі ваші старання будуть компенсовані з лишком, коли ви побачите радість в очах дитини, на день народження якого ви приготували такий незвичайний торт! Дорослим він також припаде до душі, оскільки виходить і справді дуже смачно! Як приготувати торт «Людина-Павук»? ділюся рецептом!
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з 2/3 цукру, потім додаємо решту цукру і збиваємо ще раз.
2. Білки ділимо на 2 частини. Першу частину змішуємо з борошном і жовткова масою. Перемішуємо все за допомогою лопатки до отримання однорідної маси. Далі вводимо другу частину білків і ванільну есенцію, знову перемішуємо.
3. Тісто переливаємо в форму для запікання, попередньо змащену маслом. Відправляємо форму в духовку і запікаємо тісто 30 хвилин при температурі 200 градусів. Готовий бісквіт ставимо в холодильник на добу.
4. Готовий крем: помішуючи, розтоплюємо на водяній бані білки з цукром і сіллю. Коли інгредієнти перетворяться в однорідну масу, знімаємо з вогню, даємо охолонути, після чого збиваємо.
5. Масло також збиваємо. Далі вводимо масло в білкову масу і знову-таки збиваємо. Крем готовий.
6. Тепер робимо сироп: в воду додаємо цукор і доводимо до кипіння. Заправляємо суміш ромової есенцією.
7. Бісквіт розрізаємо вздовж на 2 частини, просочуємо отримані коржі сиропом. Потім змащуємо коржі кремом і складаємо разом. Кремом намазуємо боки і верх торта. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин.
8. Далі ліпимо з мастики прикраса для торта - Людини-Павука. Цей процес описувати не буду - кожен прикрасить торт в міру своїх можливостей і фантазії. Ідеї можете взяти з книжок-розмальовок або фотографій цього торта в інтернеті. Хай щастить!
- Яйця - 12 штук(6 - в бісквіт + 6 білків - в вершках)
- Цукор - 500-600 грам(150 - в бісквіт, 330 - в вершках, 12 ложок - в бісквіт)
- Борошно - 180 грам
- Вершкове масло - 450 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 18 Ст. Ложок (для сиропу)
- Ванільний екстракт - 1 крапля
- Роязик есенція - За смаком
1. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з 2/3 цукру, потім додаємо решту цукру і збиваємо ще раз.
2. Білки ділимо на 2 частини. Першу частину змішуємо з борошном і жовткова масою. Перемішуємо все за допомогою лопатки до отримання однорідної маси. Далі вводимо другу частину білків і ванільну есенцію, знову перемішуємо.
3. Тісто переливаємо в форму для запікання, попередньо змащену маслом. Відправляємо форму в духовку і запікаємо тісто 30 хвилин при температурі 200 градусів. Готовий бісквіт ставимо в холодильник на добу.
4. Готовий крем: помішуючи, розтоплюємо на водяній бані білки з цукром і сіллю. Коли інгредієнти перетворяться в однорідну масу, знімаємо з вогню, даємо охолонути, після чого збиваємо.
5. Масло також збиваємо. Далі вводимо масло в білкову масу і знову-таки збиваємо. Крем готовий.
6. Тепер робимо сироп: в воду додаємо цукор і доводимо до кипіння. Заправляємо суміш ромової есенцією.
7. Бісквіт розрізаємо вздовж на 2 частини, просочуємо отримані коржі сиропом. Потім змащуємо коржі кремом і складаємо разом. Кремом намазуємо боки і верх торта. Відправляємо торт в холодильник на кілька годин.
8. Далі ліпимо з мастики прикраса для торта - Людини-Павука. Цей процес описувати не буду - кожен прикрасить торт в міру своїх можливостей і фантазії. Ідеї можете взяти з книжок-розмальовок або фотографій цього торта в інтернеті. Хай щастить!