Міні-людина «Лосось в вершках»
(покроковий рецепт з фото)
Сонячні порційні киши для любителів рибних пирогів! Хрустке тісто і ніжна соковита начинка не залишать байдужими нікого. Спробуйте приготувати, Вам сподобається!
Крупу можна використовувати будь-яку на ваш смак - киноа, Мал, пшоно, навіть гречку. Але шар крупи обов'язковий - він вбирає в себе соки риби і не дає денце відмокати. Пробуйте!
- Вершкове масло - 100 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
- Борошно пшеничне в / сорт - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вода - 1-2 Ст. Ложок
- Лосось - 200 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Кускус - 4 Ст. Ложки (вже готового)
- Зелена цибуля - 2 штуки (пару стебел)
- Помідори черрі - 8 штук
- Яйця - 2 штуки (зАЛИВКА: всі продукти нижче)
- Вершки - 100 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Чебрець - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
За допомогою блендера пробийте в крихту охолоджене масло, нарізане кубиками, борошно, цукор, сіль і розпушувач в пульсовом режимі.
Додайте яйце і ложку-другу крижаної води, Не виключаю блендер. Збивайте до тих пір, поки тісто не почне збиратися в грудку. Приберіть хвилин на 20 в холодильник.
Охолоджене тісто розділіть на 4 частини. Розкачайте або розімніть руками кожну частину в коржик і викладіть у формочки-рамекіни, формуючи високі бортики. Наколи дно виделкою.
Викладіть на дно по столовій ложці розсипчастого кускусу, який попередньо потрібно запарити окропом згідно інструкції на пачці і охолодити.
Зверху розкладіть розібрану на шматочки м'якоть лосося або форелі. Посипте зеленою цибулею і залийте заливкою. Для її приготування змішайте виделкою яйця з вершками, посоліть і поперчіть за смаком, додайте дрібку кмину і тертий пармезан (половина зазначеного в рецепті).
Розкладіть половинки чері і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
Печіть киши спочатку на нижньому нагріванні хвилин 10-15. Потім посипте половиною залишився пармезану і випікайте на загальному нагріванні ще хвилин 10 - до рум'яної скоринки. Потім вимкніть нагрів і посипте киши залишками пармезану - нехай вільно розплавиться в залишковому теплі.
Подавайте киши теплими - так вони особливо смачні. Хоча і в охолодженому вигляді чудесні.