Лосось в вершках з помідорами гриль
(покроковий рецепт з фото)
Хочете насолодитися смачною і соковитою рибкою і при цьому затратити мінімум зусиль і особистого часу? Ця страва саме для вас! Відмінно підійде для обіду (якщо подати з гарніром) або для легкого вечері.
Ніжний і ароматний, запечений у вершках лосось, смак якого відмінно підкреслюють помідори, злегка обсмажені на грилі. Ця страва підкорить вас і смаком, і простотою приготування. Його можна приготувати не тільки до звичайного обіду або вечері, але і подати до свята. Розповідаю, як приготувати лосося в вершках і помідори-гриль, ви обов'язково повинні спробувати це блюдо!
- Стейки лосося - 2 штуки (приблизно 300-350 грам)
- Вершки - 100 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Помідори - 2-5 штук(2 великих або 5-6 помідор черрі)
- Лимон - 1/4 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Приправа для риби - 0, 5 чайних ложки (приправа без солі! )
Очистимо, помиємо і обсушимо шматочки лосося.
Посипаємо сіллю, перцем і скроплюємо лимонним соком. І залишаємо мінімум хвилин на 15. Я замаринувати рибу з ранку, а готувала для пізнього обіду або ранньої вечері
Наливаємо вершки в невелику мисочку або келих, додамо до них вже готові спеції для риби або ваші улюблені спеції. Розмішуємо.
Викладаємо стейки в пакет для запікання.
Заливаємо вершками зі спеціями, трохи поворухнемо рибку, щоб вона з усіх боків викупалася в вершках. Щільно зав'язуємо пакет.
І відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 20.
Ось така у нас вийде рибка після запікання. Аромат незрівнянний!
Великі помідори нарізаємо на кружечки, а маленькі черрі - навпіл. Можна скропити оливковою олією і посипати спеціями. Я не робила нічого.
І злегка обсмажити на сковороді-гриль або на грилі.
Викладаємо на тарілку зелень, стейки лосося і помідори-гриль. Можна приступати до трапези!