Торт «Лілія»
(покроковий рецепт з фото)
Коли заходить язик про святковому торті, завжди є два варіанти - купити вже готовий або приготувати торт власноруч. Торт "лілія" готувати просто, а це важливий плюс! рекомендую!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування торта "лілія". Спочатку випікається основним корж з маку і кокосової стружки. Потім торт покривається кремом із згущеного молока і вершкового масла. Зверху викладаються крекери, картину завершує шар глазурі, покриває верхівку торта. Перед вживанням поставте торт в холодильник на 1 годину для застигання. Хай щастить!
- Кокосова стружка - 200 грам
- Мак - 200 грам
- Яйця - 5 штук (білки)
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Цукор - 250 грам
- Крекери ванільні - 180 грам
- Коньяк - За смаком (для просочення)
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко згущене - 1 штука (баночка)
- Шоколад чорний - 1 штука (плитка)
- Вершки - 2 Ст. Ложки
Змішайте мак і кокосову стружку. Білки збийте, потім додайте цукор і збийте ще раз. Введіть до білків суміш маку та кокосової стружки, продовжуючи збивати. Далі додаємо пекарський порошок, перемішуємо. Отриману масу викладаємо у форму для запікання, застелену папером для випічки.
Випікаємо 30 хвилин в духовці, прогретой до 180 градусів. Тим часом приготуємо крем. Для цього збиваємо вершкове масло зі згущеним молоком. Потім остиглий корж покривається кремом.
Крекери вимочуємо в коньяку (щоб сильно не розмокнули), потім викладаємо поверх крему, розподіляючи їх по всьому периметру.
Приготуємо глазур. Розтопіть чорний шоколад і змішайте його з вершками і вершковим маслом. Покрийте глазур'ю торт і поставте на 1 час в холодильник. Смачного!