Рецепт Торт «Лілія» фото

Торт «Лілія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Яйця , Мак , Згущене молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Коли заходить язик про святковому торті, завжди є два варіанти - купити вже готовий або приготувати торт власноруч. Торт"Лілія" готувати просто, а це важливий плюс! рекомендую!

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування торта "лілія". Спочатку випікається основним корж з маку і кокосової стружки. Потім торт покривається кремом із згущеного молока і вершкового масла. Зверху викладаються крекери, картину завершує шар глазурі, покриває верхівку торта. Перед вживанням поставте торт в холодильник на 1 годину для застигання. Хай щастить!

  • Кокосова стружка - 200 грам
  • Мак - 200 грам
  • Яйця - 5 штук (білки)
  • Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 250 грам
  • Крекери ванільні - 180 грам
  • Коньяк - За смаком (для просочення)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Молоко згущене - 1 штука (баночка)
  • Шоколад чорний - 1 штука (плитка)
  • Вершки - 2 Ст. Ложки
торт
Змішайте мак і кокосову стружку. Білки збийте, потім додайте цукор і збийте ще раз. Введіть до білків суміш маку та кокосової стружки, продовжуючи збивати. Далі додаємо пекарський порошок, перемішуємо. Отриману масу викладаємо у форму для запікання, застелену папером для випічки.
торт
Випікаємо 30 хвилин в духовці, прогретой до 180 градусів. Тим часом приготуємо крем. Для цього збиваємо вершкове масло зі згущеним молоком. Потім остиглий корж покривається кремом.
торт
Крекери вимочуємо в коньяку (щоб сильно не розмокнули), потім викладаємо поверх крему, розподіляючи їх по всьому периметру.
торт
Приготуємо глазур. Розтопіть чорний шоколад і змішайте його з вершками і вершковим маслом. Покрийте глазур'ю торт і поставте на 1 час в холодильник. Смачного!

Схожі рецепти