Рецепт Торт «Кошик» фото

Торт «Кошик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквіт , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10-12

Якщо ви любите робити подарунки своїм близьким та рідним, то пропонуємо вам зробити на нашу рецептом торт кошик. Торт"Кошик" дуже смачні ласощі і дуже красива прикраса будь-якого столу.

Опис приготування:

Оригінальне оформлення тортика призводить всіх в захоплення, а смак такого оригінального твору нічим не поступається іншим тортам. Як приготувати торт кошик читайте в нашому рецепті і творіть! Відразу хочемо попередити, що готується він за часом довго, але він вартий того!

  • Яйце - 8 штук
  • Цукор - 460 грам(160 гр - на бісквіт, 300 г - суфле)
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 4 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Крем - 1 літр
  • Ванілін - 10 грам
  • Желатин - 40 грам
  • Сушена полуниця - 100 грам
  • Вершкове масло - 200 грам(200 гр - на покриття, 100 гр - на виготовлення полунички)
  • Чорний шоколад - 400 грам(100 гр - на покриття, 300 гр - на мастику)
  • MARSHMALLOW - 300 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Бісквітні крихти - 350 грам
  • Згущене молоко - 5 Ст. Ложок
  • Молочний шоколад - 100 грам
  • Червона мастика - 200 грам
  • Зелена мастика - 50 грам
  • Aising - 20 грам
торт
Рецепт торта кошика з фото:
1. Для початку приготуємо бісквіт. Для цього у яєць відділяємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, крохмаль, розпушувач і включаємо розігріватися духовку до 200 градусів.
торт
2. Білки збиваємо, додаємо до них 4 ст. Л пісочний, щоб утворилася густа біла піна.
торт
3. Додаємо в жовтки 4 ст. Л цукру і збиваємо до збільшення за обсягом маси в 2-3 рази.
торт
4. До збитим жовтків додаємо половину збитих білків, акуратно перемішуємо.
торт
5. Отриману суміш необхідно змішати 8-ма ст. Ложками вже змішаних - борошна, крохмалю і розпушувача з першого пункту, все ретельно перемішати. Додаємо до отриманої маси білки і перемішуємо.
торт
6. Отримане тісто викладаємо в дві підготовлені форми діаметром 20 і 24 см, застелені попередньо пергаментним папером. Ставимо в духовку, при цьому температуру зменшуємо до 180 градусів і випікаємо протягом 10-20 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити за допомогою сірника або зубочистки, якщо не прилипає тісто - значить бісквіт готовий.
торт
7. Готові бісквіти розрізаємо по-вздовж, щоб з одного бісквіта вийшло два. Разом їх буде 4 - 2 бісквіта діаметром 24 см, 2 бісквіта діаметром 20 см.
торт
8. Перейдемо до приготування суфле. Для цього сметану збиваємо з цукром і додаємо ванілін. Желатин заливаємо окропом, приблизно 150 гр і ретельно перемішуємо до однорідної маси без грудочок. Додаємо желатин в сметану і ще раз збиваємо.
торт
9. На дно форми викладаємо пергаментний папір, поверх - наш спечений бісквіт, діаметром 24 см. Піднімаємо боки форми за рахунок пергаментного паперу.
торт
10. Залити бісквіт 1/3 частиною суфле, зверху посипаємо сушеною полуницею.
торт
11. Накриваємо коржем, діаметром 24 см.
торт
12. Знову заливаємо суфле, додаємо до суфле полуницю і накриваємо коржем, діаметром 20 см.
торт
13. Викладаємо на корж останній шар суфле і полуницю і накриваємо залишилися коржем, діаметром 20 см. Наш тортик відправляємо в холодильник на 3-4 години для просочення.
торт
14. Готовий торт дістаємо з рознімної форми, знімаємо пергаментний папір.
торт
15. Щоб вийшов ухил, зрізаємо трохи боки до основи.
торт
16. Перевертаємо тортик.
торт
17. Переходимо до підготовки масляного крему. Для цього розм'якшене вершкове масло збиваємо.
торт
18. Розтоплюємо на водяній бані шоколад. Після чого його необхідно трохи охолодити. Додаємо до маслу і збиваємо.
торт
19. Покриваємо тортик масляним кремом і ставимо його в холодильник на 30-40 хвилин.
торт
20. Готуємо шокомастіку. Для цього розтоплюємо шоколад і маршмелоу на водяній бані.
торт
21. Змішуємо шоколад з маршмелоу.
торт
22. Додаємо поступово цукрову пудру і вимішуємо м'яку мастику.
торт
23. Займемося підготовкою нашої кошики для тортика. З отриманої мастики скочується джгутики, трохи змочуючи і водою. Обкручуємо одним джгутиком другий, таким чином, робимо дві невеликі ручки для кошики. Ручки залишаємо сохнути на всю ніч.
торт
24. Тепер готуємо джгутики для самої кошики. Для цього вимірюємо висоту нашого тортика, джгутики будуть на 5 см дліньше, ніж тортик. Приблизна кількість джгутиків, близько 21 або більше, щоб корзинка виглядала красивіше. Розкладаємо джгутики з боків тортика.
торт
25. Скачує один довгий джгутик і вплітаємо його між джгутиками на торті, відгинаючи короткі джгутики. Якщо джгутик закінчується, скачуємо новий. Таким чином виплітаються кошик.
торт
26. Решта кінчики ховаємо між плетіннями.
торт
27. Робимо полунички. Для цього змішуємо крихту з розм'якшеним маслом, згущеним молоком і потертим шоколадом. З отриманої маси виліплює полунички і покриваємо їх залишилися масляним кремом.
торт
28. Загортаємо полунички в червону мастику, а айсінгом, наносимо крапочки. Із зеленої мастики робимо листочки на полуничку. Підготовлені полунички викладаємо поверх тортика, в кошик.
торт
29. Прикріплюємо ручки і прикрашаємо квітами і метеликами. Наша казкова кошик з полуничкою готова! Приємного вам чаювання!

Схожі рецепти