Торт «Кошик»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите робити подарунки своїм близьким та рідним, то пропонуємо вам зробити на нашу рецептом торт кошик. Торт "кошик" дуже смачні ласощі і дуже красива прикраса будь-якого столу.
Оригінальне оформлення тортика призводить всіх в захоплення, а смак такого оригінального твору нічим не поступається іншим тортам. Як приготувати торт кошик читайте в нашому рецепті і творіть! Відразу хочемо попередити, що готується він за часом довго, але він вартий того!
- Яйце - 8 штук
- Цукор - 460 грам(160 гр - на бісквіт, 300 г - суфле)
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 літр
- Ванілін - 10 грам
- Желатин - 40 грам
- Сушена полуниця - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам(200 гр - на покриття, 100 гр - на виготовлення полунички)
- Чорний шоколад - 400 грам(100 гр - на покриття, 300 гр - на мастику)
- MARSHMALLOW - 300 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Бісквітні крихти - 350 грам
- Згущене молоко - 5 Ст. Ложок
- Молочний шоколад - 100 грам
- Червона мастика - 200 грам
- Зелена мастика - 50 грам
- Aising - 20 грам
Рецепт торта кошика з фото:
1. Для початку приготуємо бісквіт. Для цього у яєць відділяємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, крохмаль, розпушувач і включаємо розігріватися духовку до 200 градусів.
1. Для початку приготуємо бісквіт. Для цього у яєць відділяємо білки від жовтків. Змішуємо борошно, крохмаль, розпушувач і включаємо розігріватися духовку до 200 градусів.
2. Білки збиваємо, додаємо до них 4 ст. Л пісочний, щоб утворилася густа біла піна.
3. Додаємо в жовтки 4 ст. Л цукру і збиваємо до збільшення за обсягом маси в 2-3 рази.
4. До збитим жовтків додаємо половину збитих білків, акуратно перемішуємо.
5. Отриману суміш необхідно змішати 8-ма ст. Ложками вже змішаних - борошна, крохмалю і розпушувача з першого пункту, все ретельно перемішати. Додаємо до отриманої маси білки і перемішуємо.
6. Отримане тісто викладаємо в дві підготовлені форми діаметром 20 і 24 см, застелені попередньо пергаментним папером. Ставимо в духовку, при цьому температуру зменшуємо до 180 градусів і випікаємо протягом 10-20 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити за допомогою сірника або зубочистки, якщо не прилипає тісто - значить бісквіт готовий.
7. Готові бісквіти розрізаємо по-вздовж, щоб з одного бісквіта вийшло два. Разом їх буде 4 - 2 бісквіта діаметром 24 см, 2 бісквіта діаметром 20 см.
8. Перейдемо до приготування суфле. Для цього сметану збиваємо з цукром і додаємо ванілін. Желатин заливаємо окропом, приблизно 150 гр і ретельно перемішуємо до однорідної маси без грудочок. Додаємо желатин в сметану і ще раз збиваємо.
9. На дно форми викладаємо пергаментний папір, поверх - наш спечений бісквіт, діаметром 24 см. Піднімаємо боки форми за рахунок пергаментного паперу.
10. Залити бісквіт 1/3 частиною суфле, зверху посипаємо сушеною полуницею.
11. Накриваємо коржем, діаметром 24 см.
12. Знову заливаємо суфле, додаємо до суфле полуницю і накриваємо коржем, діаметром 20 см.
13. Викладаємо на корж останній шар суфле і полуницю і накриваємо залишилися коржем, діаметром 20 см. Наш тортик відправляємо в холодильник на 3-4 години для просочення.
14. Готовий торт дістаємо з рознімної форми, знімаємо пергаментний папір.
15. Щоб вийшов ухил, зрізаємо трохи боки до основи.
16. Перевертаємо тортик.
17. Переходимо до підготовки масляного крему. Для цього розм'якшене вершкове масло збиваємо.
18. Розтоплюємо на водяній бані шоколад. Після чого його необхідно трохи охолодити. Додаємо до маслу і збиваємо.
19. Покриваємо тортик масляним кремом і ставимо його в холодильник на 30-40 хвилин.
20. Готуємо шокомастіку. Для цього розтоплюємо шоколад і маршмелоу на водяній бані.
21. Змішуємо шоколад з маршмелоу.
22. Додаємо поступово цукрову пудру і вимішуємо м'яку мастику.
23. Займемося підготовкою нашої кошики для тортика. З отриманої мастики скочується джгутики, трохи змочуючи і водою. Обкручуємо одним джгутиком другий, таким чином, робимо дві невеликі ручки для кошики. Ручки залишаємо сохнути на всю ніч.
24. Тепер готуємо джгутики для самої кошики. Для цього вимірюємо висоту нашого тортика, джгутики будуть на 5 см дліньше, ніж тортик. Приблизна кількість джгутиків, близько 21 або більше, щоб корзинка виглядала красивіше. Розкладаємо джгутики з боків тортика.
25. Скачує один довгий джгутик і вплітаємо його між джгутиками на торті, відгинаючи короткі джгутики. Якщо джгутик закінчується, скачуємо новий. Таким чином виплітаються кошик.
26. Решта кінчики ховаємо між плетіннями.
27. Робимо полунички. Для цього змішуємо крихту з розм'якшеним маслом, згущеним молоком і потертим шоколадом. З отриманої маси виліплює полунички і покриваємо їх залишилися масляним кремом.
28. Загортаємо полунички в червону мастику, а айсінгом, наносимо крапочки. Із зеленої мастики робимо листочки на полуничку. Підготовлені полунички викладаємо поверх тортика, в кошик.
29. Прикріплюємо ручки і прикрашаємо квітами і метеликами. Наша казкова кошик з полуничкою готова! Приємного вам чаювання!