Торт «Griliyaj»
(покроковий рецепт з фото)
Вафельні коржі, карамель з горіхами і шоколадний аромат цього торта сподобаються кожному, так що обов'язково подивіться, як приготувати торт "грильяж" - десерт з горіховим ароматом з дитинства.
Грильяж застигає за рахунок розтопленого вершкового масла і меду - в холодильнику вони схоплюються, добре утримують горіхи і вафельні коржі. Раджу вам брати гарне какао - саме за рахунок нього колір грильяжу виходить насичено шоколадним, а аромат - апетитним. Крім того, беріть мед без додаткового аромату, наприклад, гречаний мед додасть грильяжу особливий аромат, так що враховуйте це.
- Цукор - 200 грам
- Мед - 200 грам
- Рубані горіхи - 250 грам
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Вафельний корж - 3 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
1
Цукор змішайте з м'яким вершковим маслом, медом і поставте на невеликий вогонь. При постійному помішуванні доведіть масу до кипіння і додайте горіхи.
2
Добре перемішайте, знову доведіть до кипіння і варіть 7 хвилин. Додайте какао, перемішайте, поварите ще 2 хвилини і зніміть з вогню.
3
У роз'ємну форму встановіть вафельний корж, зверху викладіть половину начинки. Потім знову викладіть корж і половину гарячої начинки.
4
Накрийте начинку третім коржем і відправте в холодильник на ніч. На наступний день пробуйте десерт. Смачного!