Рецепт Цукерки «Griliyaj» фото

Цукерки «Griliyaj»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Горіхи, Грецькі горіхи, Арахіс
Дієтичне харчування
На полуденок, На святковий стіл, День народження, Фуршет
Солодке, Десерти, Цукерки

Французький десерт з горіхів асорті дуже смачний. Griliyaj (смажитися), в перекладі - смажений. Приготуємо сьогодні цукерки грильяж з трьох видів горіхів. Цукерки будуть ще смачніше, якщо полити їх шоколадом.

Грильяж можна приготувати м'який або твердий. Вся різниця в солодкої цукрової маси. Якщо додати вершкове масло, основа вийде м'якою, цукерку легко розкусити або розрізати. Якщо любите твердий грильяж, можна додати не 100 г масла, а вдвічі або втричі менше. Цукровий сироп застигне і цукерки вийдуть досить твердими.

  • Горіхи волоські - 1 Склянка
  • Funduk - 0, 5 склянки
  • Арахіс - 0, 5 склянки
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Какао масло - 20 грам
  • Какао терте - 80 грам
  • Вода - 1 Ст. Ложка
цукерки
У каструлю насипаємо 80 г цукрової пудри і додаємо сік лимона.
цукерки
Кладемо 100 г вершкового масла і підігріваємо на мінімальному вогні, періодично помішуючи.
цукерки
Доводимо масу до кипіння, в цей момент перемішуємо безперервно, і прибираємо з вогню.
цукерки
Підготуємо 2 склянки горіхів асорті. Волоський горіх, фундук і арахіс.
Горіхи моєму і викладаємо в сито.
цукерки
Коли горіхи просохнуть, висипаємо їх на сковорідку і обсмажуємо хвилин 5-7, весь час перемішуючи.
цукерки
Горіхи охолоджуємо і висипаємо в пакет. Подрібнюємо качалкою. Можна подрібнити в блендері, тільки не до стану борошна. Повинні залишатися шматочки.
цукерки
Горіхи висипаємо в каструлю і перемішуємо разом з солодкою масою. Ставимо каструлю в холод на 15 хвилин.
цукерки
Приготовим шоколад. У піалу кладемо 20 г цукрової пудри і по 20 г масла какао і масла вершкового. Додаємо ложку води і ставимо на водяну баню.
цукерки
Коли цукрова пудра розчиниться, додаємо какао терте. Продовжуємо нагрівати на водяній бані до повного розчинення інгредієнтів.
цукерки
Солодка горіхова маса охолола і тепер можна сформувати цукерки. Викладаємо цукерки на дошку, покриту калькою або харчовою плівкою. Цукерки відправляємо в холодне місце на 15 хвилин.
цукерки
Готові цукерки занурюємо в шоколад і повертаємо на дошку. Частина цукерок можна залишити без шоколаду або обваляти в цукровій пудрі - на ваш вибір. Потім знову ставимо дошку з цукерками в холод на 20 хвилин.
цукерки
Цукерки готові.
цукерки
Пригощайтеся!

Схожі рецепти