Цукерки «Griliyaj»
(покроковий рецепт з фото)
Французький десерт з горіхів асорті дуже смачний. Griliyaj (смажитися), в перекладі - смажений. Приготуємо сьогодні цукерки грильяж з трьох видів горіхів. Цукерки будуть ще смачніше, якщо полити їх шоколадом.
Грильяж можна приготувати м'який або твердий. Вся різниця в солодкої цукрової маси. Якщо додати вершкове масло, основа вийде м'якою, цукерку легко розкусити або розрізати. Якщо любите твердий грильяж, можна додати не 100 г масла, а вдвічі або втричі менше. Цукровий сироп застигне і цукерки вийдуть досить твердими.
- Горіхи волоські - 1 Склянка
- Funduk - 0, 5 склянки
- Арахіс - 0, 5 склянки
- Цукрова пудра - 100 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Какао масло - 20 грам
- Какао терте - 80 грам
- Вода - 1 Ст. Ложка
У каструлю насипаємо 80 г цукрової пудри і додаємо сік лимона.
Кладемо 100 г вершкового масла і підігріваємо на мінімальному вогні, періодично помішуючи.
Доводимо масу до кипіння, в цей момент перемішуємо безперервно, і прибираємо з вогню.
Підготуємо 2 склянки горіхів асорті. Волоський горіх, фундук і арахіс.
Горіхи моєму і викладаємо в сито.
Горіхи моєму і викладаємо в сито.
Коли горіхи просохнуть, висипаємо їх на сковорідку і обсмажуємо хвилин 5-7, весь час перемішуючи.
Горіхи охолоджуємо і висипаємо в пакет. Подрібнюємо качалкою. Можна подрібнити в блендері, тільки не до стану борошна. Повинні залишатися шматочки.
Горіхи висипаємо в каструлю і перемішуємо разом з солодкою масою. Ставимо каструлю в холод на 15 хвилин.
Приготовим шоколад. У піалу кладемо 20 г цукрової пудри і по 20 г масла какао і масла вершкового. Додаємо ложку води і ставимо на водяну баню.
Коли цукрова пудра розчиниться, додаємо какао терте. Продовжуємо нагрівати на водяній бані до повного розчинення інгредієнтів.
Солодка горіхова маса охолола і тепер можна сформувати цукерки. Викладаємо цукерки на дошку, покриту калькою або харчовою плівкою. Цукерки відправляємо в холодне місце на 15 хвилин.
Готові цукерки занурюємо в шоколад і повертаємо на дошку. Частина цукерок можна залишити без шоколаду або обваляти в цукровій пудрі - на ваш вибір. Потім знову ставимо дошку з цукерками в холод на 20 хвилин.
Цукерки готові.
Пригощайтеся!