Торт домашній простий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Простий і зовсім нескладний рецепт торта, який зможе приготувати будь-яка господиня. І основа для торта, і крем готуються швидко, з простих інгредієнтів без складних маніпуляцій. Готуємо!
Опис приготування:
Часто не вистачає часу на приготування вишуканих страв і хочеться приготувати що-небудь просте і смачне? Я розповім вам, як приготувати торт домашній простий. Скуштувавши результат, ніхто з ваших гостей не здогадається, що приготований він дуже швидко і легко.
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 200 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Маргарин - 200 грам
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Розпушувач - 10-12 грам
- Шоколад - 100 грам
- Молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Варення - 4-5 Ст. Ложок
Збиваємо віночком яйця з цукром (звичайним і ванільним). Маргарин нам знадобиться м'який, але не рідкий, можна розтопити його в мікрохвильовці.
Уже можна включити духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. Додаємо маргарин в яєчну суміш і віночком злегка збиваємо.
Борошно змішати з розпушувачем і додамо до яєць з маргарином.
І перемішуємо до однорідності. Тісто вийде густим.
Бока форми для випічки змазати маргарином, а дно краще застелити пергаментом. Викладаємо тісто.
Розрівнюємо тісто і відправляємо в духовку.
Випікаємо 40 хвилин.
Нехай основа для торта злегка охолоне, можна розрізати її на два коржі. У мене форма діаметром 26 см.
Змащуємо обидва коржа варенням (або можна просочити сиропом). Можна змащувати гарячі коржі, так торт швидше просочиться і йому не треба буде час для просочення.
Для крему збиваємо м'яке вершкове масло з цукровою пудрою і згущеним молоком. Можна додати столову ложку коньяку.
Змащуємо нижній корж кремом поверх варення. Змащуємо кремом, коли коржі холодні!
Накриваємо другим коржем варенням донизу. І верх торта змажемо залишками крему.
Шоколад розтопити з молоком на водяній бані і ретельно розмішати.
І за допомогою кондитерського мішка або паперового конвертика прикрасимо наш торт. Посипаємо кондитерської посипкою, наш торт готовий.
Якщо змащувати торт варенням, поки коржі ще гарячі, торт можна подавати відразу ж після приготування. А якщо немає, дайте настоятися торту годин 5.