Домашній кефірний торт
(покроковий рецепт з фото)
Любіть балувати себе і домашніх солоденьким до чаю? Тоді придивіться до цього цікавого рецептом досить простого тортика. Найніжніші коржі, просочені сметанним кремом, - це дійсно смачно!
Якщо ви любите просту випічку з доступних для кожної господині інгредієнтів, то раджу звернути увагу на цей класний рецепт, як приготувати домашній кефірний торт. Щоб зробити його більш цікавим, можна спекти світлі і темні коржі і зібрати тортик, чергуючи їх (що я і зробила). Що стосується крему, то тут завжди можна експериментувати, додаючи в нього шоколад, цедру цитрусових або навіть кокосову стружку, наприклад.
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 1.5 склянки
- Борошно - 2-2.5 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Какао - 1 Ст. Ложка(+ в посипання)
- Крем - 400 грам
- Цукрова пудра - 100-200 грам (за смаком)
- Горіхи - 50 грам
1. У глибоку миску вбийте яйця і додайте цукор.
2. Всипте дрібку солі, тепер збийте всі ці інгредієнти до однорідності.
3. Влийте кефір і додайте соду.
4. Всипте просіяне борошно.
5. Знову збийте все як слід, щоб не було грудочок. Розділіть готове тісто навпіл. Паралельно розігрійте духовку до 180 градусів.
6. Першу половину тіста вилийте в форму, застелену пергаментом або змащену маслом. Надішліть в духовку і випікайте хвилин 20-25 до готовності.
7. До другої частини тесту додайте какао.
8. Вилийте його в форму і також відправте запікатися.
9. Готові коржі дістаньте з форми і як слід остудіть.
10. Після гострим ножем розріжте навпіл.
11. Для приготування крему збийте сметану з цукровою пудрою (кількість її залежить від ваших смакових уподобань).
12. Перемажьте коржі кремом і зберіть тортик.
13. Для присипки можна використовувати подрібнені горіхи з какао і невеликою кількістю цукру. Подрібніть все в блендері в крихту, присипте верх і боки тортика.
14. Залиште тортик, щоб він добре просочився. Приємного чаювання!