Торт кефірний
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і простий у приготуванні торт - то, що потрібно для великої компанії. Дивимося рецепт торта кефіру і балу себе солодкою випічкою кожен день!
Торт кефірний завжди займав особливе місце, серед рецептів десертів і солодкої випічки. Готується він не сильно складно, та й інгредієнти для нього знайти не проблема. Торт виходить досить великим, тому їм можуть наїсться і домочадці, і гості. Для приготування торта кефіру мені вистачає однієї пачки кефіру - це приблизно 0, 5 L. Всі заздрості від того, якої щільності Ви бажаєте торт, яке тісто хочете отримати. Раджу домагатися більш щільної консистенції, щоб потім коржі легше було різати.
- Цукор - 3 склянки
- Какао - 100 грам
- Пакет кефіру - 1 штука
- Сода - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 100 грам (для тіста)
- Яйця - 3 штуки
- Банка згущеного молока - 1, 5 штуки
- Пачка вершкового масла - 1, 5 штуки (для крему)
- Гіркий шоколад - 140 грам
- Вершки 20 % жирності - 140 грам
Робимо тісто. Змішайте в посудині какао і цукор. В іншій мисці змішайте кефір і соду.
Вливаємо кефір до цукру. Збиваємо яйця і теж додаємо. Всипаємо борошно поступово і замішуємо. Також розтопіть вершкове масло і додайте в тісто.
Робимо два коржа і відправляємо випікатися (потім ми їх разрежем - вийде 4). А поки коржі випікаються робимо крем: збиваємо згущене молоко і масло разом до однорідної маси. Готовим коржам даємо охолонути.
Розріжте коржі, зробіть нижній найтовщим. Змащуємо кремом коржі і складаємо разом. Відставляємо, даємо просочитися. Тим часом робимо ганаш - крем з шоколаду для верхньої частини торта. Для цього доведіть до кипіння вершки, додайте туди шоколад і перемішайте все до однорідної маси. Змащуємо зверху торт.
Готовий торт ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він просочився. Подаємо готовий торт кефірний з чаєм або кавою. Смачного!