Кефірний торт
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт кефіру торта в домашніх умовах. Якщо ви не любите довго стояти біля плити, і особливих кулінарних шедеврів не приймаєте, тоді вам сподобається такий тортик! рекомендую.
Розповім вам, як приготувати кефірний торт в домашніх умовах. Смачні ласощі з доступних інгредієнтів і простою методикою готування - ну, хіба може бути щось краще? Особисто я не дуже люблю складні рецепти, а тут все так легко і приємно, що навіть дитина, як мені здається, впорається з легкістю!
- Цукор - 650 грам
- Какао - 100 грам
- Кефір - 500 грам
- Вершкове масло - 350 грам(100 грам - в тісто, інше - в крем)
- Згущене молоко - 300 грам
- Шоколад гіркий - 140 грам
- Вершки 20% - 140 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 3 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
1. Для початку зробимо тісто: змішаємо спочатку всі сухі інгредієнти, а потім вливаємо кефір і чекаємо, поки кефір не вступить в реакцію, повинні з'явитися пухирці.
2. Додамо далі збиті окремо яйця і тонкою цівкою вливаємо розтоплене масло. Перемішаємо, щоб крупинки цукру якнайкраще розчинилися і какао не утворювало грудок.
3. Ділимо тісто на дві рівні частини, випікаємо два бісквіта при температурі 200 градусів (приблизно 15-20 хвилин).
4. Поки готуються коржі, окремо збиваємо масло зі згущеним молоком. Цим кремом щедро змазати і склеим коржі між собою. Окремо розтопити шоколад, змішаємо з вершками. Цією глазур'ю заливаємо готовий торт зверху.
5. Ось такий гарний торт вийде! Рекомендую всім!