Простий і смачний кефірний торт
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить нескладну домашню випічку та цитрусові, хочу запропонувати дуже класний рецепт найніжнішого тортика з апетитним заварним кремом, який буквально тане в роті. Запрошую на кухню!
Хочу поділитися з вами цікавим варіантом, як приготувати простий і смачний кефірний торт. Головна його особливість у тому, що для випічки коржів використовується не духовка, а сковорода. Це не тільки скорочує процес за часом, але і помітно спрощує його. Заварний крем на основі соку апельсина - це чудова ідея. Він ароматний і прекрасно просочує коржі. Рекомендую взяти рецепт на замітку.
- Яйце - 2 штуки(+ 6 жовтків)
- Цукор - 2 склянки (навпіл в крем і коржі)
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 2 штуки
- Молоко - 3 склянки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 200 грам (навпіл в крем і коржі)
1. Для початку потрібно зварити крем. Зробити це можна заздалегідь, він прекрасно зберігається в холодильнику. У апельсина натріть цедру і вичавіть сік. Жовтки збийте з цукром і цедрою до однорідності. Всипте крохмаль і пару ложок борошна, продовжуючи збивати. Влийте сік і (тонкою цівкою) молоко. Поставте на вогонь і, постійно помішуючи, проварите до загустения.
2. Цедру з другого апельсина додайте в тісто. Для його приготування в глибокій мисці з'єднайте кефір і збиті з цукром яйця.
3. Розтопити вершкове масло, додайте його в тісто. Невеликими порціями додавайте просіяне з розпушувачем борошно. Для аромату можна додати спеції: корицю, кардамон, ваніль.
4. Розігрійте як слід сковороду. Налийте в неї тісто, накрийте кришкою і смажте корж 2-3 хвилини.
5. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 7-8 коржів.
6. А після залишиться тільки перемазати готові і трохи охолонули коржі кремом ...
7. ... І, власне, зібрати тортик. Залиште його для просочення (годину або два, ; чим довше, тим краще).
8. Перед подачею можна прикрасити готовий десерт за бажанням. Смачного!