Домашній майонез простий
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто знає рецепт домашнього майонезу. Я вам покажу не зовсім звичайний варіант. Він про те, як приготувати домашній майонез простий на основі цілого курячого яйця. Жовток відокремлювати не доведеться.
Я раджу збивати майонез в невеликої ємності, інакше інгредієнти будуть розмазуються по стінках і емульсія потрібної консистенції не вийде.
Зберігати такий майонез можна в холодильнику до трьох днів.
Я люблю додавати сюди пару крапель лимонного соку, він надає приємну кислинку.
- Яйця - 1 штука (кімнатної температури)
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Білий винний оцет 6% - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Масло рослинне - 240 мілілітрів (з нейтральним смаком)
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка (по бажанню)
Візьміть невелику ємність, в якій будете збивати. Додайте туди яйце, гірчицю, оцет і сіль. Збийте 20 секунд, потім дуже повільно, по краплині, внесіть чверть масла, не перестаючи збивати.
Потім поступово вливайте інше масло, повинна вийти досить щільна емульсія. За смаком додайте трохи лимонного соку.
От і все. Перекладіть майонез в підходящу ємність, бажано скляну, і угощайтесь.