Торт «Букет троянд»
(покроковий рецепт з фото)
Невід'ємними атрибутами свята - це квіти і торт. Хочете об'єднати їх і зробити простий, але дуже красивий десерт? Тоді пропоную вам рецепт приготування торта "букет троянд" .
Шалено красивим торт "букет троянд" виходить з мастики. Однак не всі досить вміло можуть звертатися з нею, не кажучи вже про те, щоб зліпити цілий букет. Цей рецепт неймовірно простий, при цьому виглядає торт дійсно святково і красиво.
- Борошно - 170-200 грам
- Цукор - 475 грам(125 - тісто, 350 - сироп)
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Розпушувач - 11 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Яблука - 3 штуки
- Червоне вино - 100 мілілітрів (не обов'язково)
- Прянощі - 1 Ст. Ложка (обкладинка, аніс, гвоздика і т.Д.)
1. Зараз я розповім, як зробити торт "букет троянд" без використання мастики. Для початку необхідно вимити яблука, просушити і тонко нарізати. У каструльці з'єднати 350 грам цукру, близько 350 грам води. При бажанні додати червоне вино і будь-які спеції і прянощі. Довести сироп до кипіння і відправити туди яблука. Варити близько 1 хвилини. Робити це краще порційно, щоб яблука не злипалися.
2. Підготувати паперовий рушник, на яке викласти яблука і трохи просушити.
3. Коли яблука трохи охолонуть, їх акуратно розрізати навпіл. Тепер можна приступати до основного процес - робити трояндочки. Для цього потрібно з'єднати кілька скибочок, закрутити їх і скріпити за допомогою зубочистки.
4. Теж саме зробити і з іншими яблуками, формуючи трояндочки, в залежності від обсягу торта.
5. Наступний етап - це тісто. Торт "букет троянд" в домашніх умовах може бути приготований з будь-яким коржем. Наприклад, можна зробити такий. Вершкове масло з'єднати з цукром і добре розтерти. Додати яйця і ретельно збити. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Поступово всипати, продовжуючи активно збивати. Тісто має вийде м'яким і кремоподібним. Додати цедру лимона (можна також додати ваніль, корицю).
6. Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти тісто і розрівняти. Зверху висадити трояндочки, трохи втопивши їх в тесті. Надіслати форму в заздалегідь розігріту духовку на 40-45 хвилин.
7. Альтернативний варіант - це приготування коржа окремо і розміщення трояндочок безпосередньо перед подачею до столу.
8. Готовий торт при бажанні можна присипати цукровою пудрою.