Торт «Букет квітів»
(покроковий рецепт з фото)
Приготування торта, не найпростіше справа. Тим більше, якщо ви хочете приготувати торт "букет квітів" в домашніх умовах. Але зусилля того варті, такий торт - краща прикраса на будь-яке свято.
Щоб приготувати торт "букет квітів" в домашніх умовах потрібно мати хороший досвід приготування тортів і достатньо терпіння, тому що торт готується не один день. Головне в ньому, не тільки смак, але і краса.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1, 25 склянки(1 стакан для тесту, 1/4 для глазурі)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам(150г для тесту, 50г для глазурі)
- Згущене молоко - 12 Ст. Ложок(6 для крему, 6 для мастики, якомога більше)
- Какао - 6 Ст. Ложок(3 для крему, 3 для глазурі)
- Вишневе варення - 3 Ст. Ложки
- Волоський орез - 100 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком
- Сухе молоко - 1 штука (за смаком)
В першу чергу замішуємо мастику для квітів. Заважаємо сухе молоко, цукрову пудру, згущене молоко. Бажано в пропорції 1:1, але можна за смаком. Заважаємо, поки маса не досягне однорідності.
Вручну ліпимо з мастики тичинки.
Частина мастики використовуємо для того, щоб зробити стебла квітів. Розкачуємо мастику по дошці і кухлем відокремлюємо шматки один від одного.
Розкачуємо гуртки качалкою і робимо з них стебла. Місця з'єднання потроху змочуємо водою.
Загортаємо стебла до тих пір, поки не вийде ось така трояндочка. Фіксуємо її фольгою.
Прибираємо стебла в холодильник на добу. Приступаємо до випічки бісквіта.
Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор. Збиваємо все до білої пінки. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо це все до яєць. Замішуємо, поки тісто не стане однорідним. Перекладаємо все в форму для запікання і залишаємо в духовці при температурі 180 градусів на 35 хвилин. Після приготування, бісквіт повинен стояти 12 годин.
Тепер приступимо до підготовки крему. Збиваємо масло в мисці. Поступово заливаємо в масу по ложці згущеного молока і сипем какао.
Подрібнюємо в миску горіхи.
Тепер поступово додаємо вишневої варення і розмішуємо все, поки крем не стане однорідним.
Натираємо бісквіт на крупній тертці.
Додаємо його в крем.
Якщо в банку залишилося згущене молоко, додаємо до насиченості, перемішуємо. Красива форма.
Торт майже готовий, залишилося приготувати глазур. Для цього розтоплюємо масло і сметану на повільному вогні.
Додаємо какао, цукор. Варимо глазур, поки цукор повністю не розчиниться.
Намазуємо отриману масу на торт.
Частина торта накриваємо мастикою. Можна взяти ту, що залишилася, можна приготувати нову.
Зубочистками кріпимо бутони до торту, щоб вийшов букет. Торт готовий, можна приготувати ще мастики з додаванням какао і покрити їй торт, як на картинці, але це не обов'язково.