Варення з квітів липи
(покроковий рецепт з фото)
Хочете почастувати рідних і друзів незвичайним варенням? Тоді приготуйте смачне і ароматне варення з липового цвіту. Такий десерт дуже корисний і приємний на смак, до того ж, ідеально доповнить чай.
Всі ми добре знаємо про корисні властивості квіток липи і взимку при застуді завжди готуємо чай з липи. Але, крім чаю, з липових квіток можна приготувати дуже смачне і приємне на смак варення. Рецепт приготування варення з квітів липи дуже простий і легкий. Варення виходить дуже ароматним, з ніжним смаком.
- Липові квітки - 0, 5 кілограма
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Вода - 200 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1, 5 грами
У зібраних квіток липи необхідно видалити плодоніжки і листочки. Добре промийте їх під проточною водою, дайте підсохнути.
Поки квіти сохнуть, ми займемося сиропом для варення. У каструлю відправляємо цукор і заливаємо все необхідною кількістю води.
Варимо сироп 5-7 хвилин, помішуючи, щоб весь цукор розчинився. Потім його проціджують і доводимо до кипіння.
Додаємо в сироп сухі і чисті квітки, варимо вариво до готовності. Його треба постійно помішувати, тому що квітки спливають і не покриваються сиропом.
Варимо варення до готовності. Перевірити це легко: квітки вкрилися сиропом і осіли або ж крапля сиропу на блюдце швидко застигла. Додаємо лимонну кислоту і розливаємо варення в банки. Даємо час охолонути і відправляємо в холодне місце.