Рецепт Варення з пелюсток троянд фото

Варення з пелюсток троянд
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Варення з пелюсток троянд можна приготувати і в домашніх умовах. Правда, краще не використовувати покупні троянди, т.К. Їх бризкають хімією. Краще зберіть пелюстки чайної троянди на дачі друзів.

Опис приготування:

Пахуче варення з пелюсток троянд я дуже люблю! Воно таке жіночне і романтичне, до того ж просто готується! Більш того, таке варення дуже корисно для здоров'я. У пелюстках троянд містяться вітаміни A, В, C і K, мінеральні речовини.

Як приготувати варення з пелюсток троянд?

1. Ображати пелюстки з троянди так, щоб біла частина пелюсток залишилося на плодоніжки. Пелюстки промийте водою, дайте воді стекти, розкладіть на рушник і злегка підсушіть.

2. Потім викладіть чисті підсушені пелюстки в емальовану каструлю і пересипте половиною цукру (500 г).

3. Розведіть чайну ложку лимонної кислоти в чверті склянки води, додайте в пересипані цукром пелюстки і знову перемішайте. Залиште пелюстки настоюватися на 6 годин.

4. А з останків цукру зваріть сироп. Для цього додайте склянку води в цукор і доведіть до кипіння.

5. Гарячим сиропом залийте пелюстки і варіть на слабкому вогні до готовності.

6. Готове варення розкладіть в чисті простерилізовані банки і закатати.

Смачного!

До речі, можете процідити готове варення і вибрати пелюстки. Їх можна додавати в начинку кондитерських виробів або зробити рожевий лікер. Просто залийте пелюстки горілкою і настоюйте протягом місяця.

  • Пелюстки троянд - 400 грам
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1, 25 склянки
Пахуче варення з пелюсток троянд я дуже люблю! Воно таке жіночне і романтичне, до того ж просто готується! Більш того, таке варення дуже корисно для здоров'я. У пелюстках троянд містяться вітаміни A, В, C і K, мінеральні речовини.

Як приготувати варення з пелюсток троянд?

1. Ображати пелюстки з троянди так, щоб біла частина пелюсток залишилося на плодоніжки. Пелюстки промийте водою, дайте воді стекти, розкладіть на рушник і злегка підсушіть.

2. Потім викладіть чисті підсушені пелюстки в емальовану каструлю і пересипте половиною цукру (500 г).

3. Розведіть чайну ложку лимонної кислоти в чверті склянки води, додайте в пересипані цукром пелюстки і знову перемішайте. Залиште пелюстки настоюватися на 6 годин.

4. А з останків цукру зваріть сироп. Для цього додайте склянку води в цукор і доведіть до кипіння.

5. Гарячим сиропом залийте пелюстки і варіть на слабкому вогні до готовності.

6. Готове варення розкладіть в чисті простерилізовані банки і закатати.

Смачного!

До речі, можете процідити готове варення і вибрати пелюстки. Їх можна додавати в начинку кондитерських виробів або зробити рожевий лікер. Просто залийте пелюстки горілкою і настоюйте протягом місяця.

Схожі рецепти