Варення з пелюсток троянд
(покроковий рецепт з фото)
Варення з пелюсток троянд можна приготувати і в домашніх умовах. Правда, краще не використовувати покупні троянди, т.К. Їх бризкають хімією. Краще зберіть пелюстки чайної троянди на дачі друзів.
Пахуче варення з пелюсток троянд я дуже люблю! Воно таке жіночне і романтичне, до того ж просто готується! Більш того, таке варення дуже корисно для здоров'я. У пелюстках троянд містяться вітаміни A, В, C і K, мінеральні речовини.
Як приготувати варення з пелюсток троянд?
1. Ображати пелюстки з троянди так, щоб біла частина пелюсток залишилося на плодоніжки. Пелюстки промийте водою, дайте воді стекти, розкладіть на рушник і злегка підсушіть.
2. Потім викладіть чисті підсушені пелюстки в емальовану каструлю і пересипте половиною цукру (500 г).
3. Розведіть чайну ложку лимонної кислоти в чверті склянки води, додайте в пересипані цукром пелюстки і знову перемішайте. Залиште пелюстки настоюватися на 6 годин.
4. А з останків цукру зваріть сироп. Для цього додайте склянку води в цукор і доведіть до кипіння.
5. Гарячим сиропом залийте пелюстки і варіть на слабкому вогні до готовності.
6. Готове варення розкладіть в чисті простерилізовані банки і закатати.
Смачного!
До речі, можете процідити готове варення і вибрати пелюстки. Їх можна додавати в начинку кондитерських виробів або зробити рожевий лікер. Просто залийте пелюстки горілкою і настоюйте протягом місяця.
- Пелюстки троянд - 400 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 25 склянки
Як приготувати варення з пелюсток троянд?
1. Ображати пелюстки з троянди так, щоб біла частина пелюсток залишилося на плодоніжки. Пелюстки промийте водою, дайте воді стекти, розкладіть на рушник і злегка підсушіть.
2. Потім викладіть чисті підсушені пелюстки в емальовану каструлю і пересипте половиною цукру (500 г).
3. Розведіть чайну ложку лимонної кислоти в чверті склянки води, додайте в пересипані цукром пелюстки і знову перемішайте. Залиште пелюстки настоюватися на 6 годин.
4. А з останків цукру зваріть сироп. Для цього додайте склянку води в цукор і доведіть до кипіння.
5. Гарячим сиропом залийте пелюстки і варіть на слабкому вогні до готовності.
6. Готове варення розкладіть в чисті простерилізовані банки і закатати.
Смачного!
До речі, можете процідити готове варення і вибрати пелюстки. Їх можна додавати в начинку кондитерських виробів або зробити рожевий лікер. Просто залийте пелюстки горілкою і настоюйте протягом місяця.