Сніданок «Букет троянд»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 40 хв.
Така закуска прикрасить будь-який стіл, готується швидко і просто з найбільш звичних продуктів!
Опис приготування:
Рецепт приготування цієї закуски надзвичайно простий - необхідно мати гострий ніж і трішки терпіння. Зовнішній вигляд цієї закуски прикрасить будь-який стіл!
- Томати - 5 штук
- Сир в пластинках - 50 грам
- Ковбаса або шинка - 50 грам
- Огірок - 1 штука
- Зелень - 50 грам
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 3-5 грам
Підготуйте продукти для приготування закуски.
Ковбасу або шинку порізати тонкими брусочками, це будуть"тичинки квітів" .
Платівки сиру поріжте у вигляді пелюстків із закругленою зовнішньою частиною.
Гострим тонким ножем у верхній частині помідора зробіть чотири розрізи.
Вставте в розрізи"пелюстки" з сиру і зробіть другий ярус розрізів, намагайтеся робити їх в проміжку між першим ярусом, щоб вони не були один під одним.
Вставте"пелюстки" з сиру в другій ярус. Якщо помідор великий, може поміститися і третій ярус пелюсток.
По центру помідора зробіть невеликі поглиблення і вставте в них"тичинки" з ковбаси.
Застелите дно тарілки сервіровки листям салату.
Розріжте огірок навпіл, а потім на поздовжні частини.
Покладіть огірки по колу тарілки.
Викладіть по центру помідори - "трояндочки" .
Прикрасьте закуску зеленню петрушки, пір'ям зеленого лука.
Готову закуску зверху посоліть декількома пучками солі, збризніть оливковим маслом. Смачного!