Варення з трояндових пелюсток
(покроковий рецепт з фото)
Хто б міг подумати, що з чайної троянди виходить таке смачне варення? Якщо ви не вірите, тоді бігом дивіться рецепт приготування варення з рожевих пелюсток! Рецепт без варіння, простіше в два рази!
Якщо у вас на дачі росте чайна троянда, саме час приготувати варення з її пелюсток. Пелюстки дуже ніжні, тому я вважаю за краще готувати варення без варіння. Щоб приготувати варення з рожевих пелюсток, знадобиться цукор і сік лимона. Важливо пам'ятати, що рожеве варення дуже легко і швидко окислюється. Результат - легке й оригінальне варення, яке можна додавати в чай або їсти з булочкою.
- Пелюстки чайної троянди - 400 грам
- Цукор - 4 склянки
- Лимони - 2 штуки
Підготуйте інгредієнти. Пелюстки промийте та висушіть.
У керамічний посуд викладіть шарами пелюстки, пересипаючи їх цукром. І так, поки не закінчаться продукти.
Видавіть сік з лимонів (дивіться, щоб кісточок не було).
Видавіть сік з лимонів (дивіться, щоб кісточок не було).
Полийте пелюстки лимонним соком. Перемішайте руками або лопаткою. Залиште при кімнатній температурі на 6-12 годин.
Ви побачите, що за цей час пелюстки зменшаться в розмірах і виділиться сік.
Ви побачите, що за цей час пелюстки зменшаться в розмірах і виділиться сік.
Потім подрібніть пелюстки в пюре за допомогою блендера. Не робіть це довго, т.К. Варення швидко окислюється.
Готове варення з рожевих пелюсток викладіть в чисту скляну банку, зверху посипте цукром, щоб воно не окислювалося, закрийте щільно.
Зберігайте в холодильнику.
Зберігайте в холодильнику.
Подавайте до чаю або кави. Смачного!