Торт «бідний єврей»
(покроковий рецепт з фото)
Дізнався недавно, як приготувати торт "бідний Єврей" . Виявилося, що він дуже смачний і нескладний у приготуванні, тому вирішив поділитися рецептом.
Це простий рецепт торта "бідний єврей" . З інгредієнтами для коржа можна ще експериментувати. Сподіваюся, цей торт вам сподобається, він відмінно буде виглядати на будь-якому святковому столі. Хай щастить!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ризрихлітель - 3 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 1, 5 склянки
- Мак - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Подрібнені горіхи - 0, 5 склянки (можна кешью, волоський горіх, funduk - за смаком)
- Вершкове масло - 250-300 грам
- Шоколад - 200 грам(100 г - в вершках
100 г - на поверхню) - Згущене молоко - 250 грам
Готуємо коржі. У кожен корж додаємо по 0, 5 склянки борошна, цукру, сметани, 1 ложку розпушувача, 1 яйце. Останній інгредієнт в коржах різний. У перший йде мак, в другій родзинки, в третій горіх. Перемішуємо все міксером протягом 5 хвилин.
Запікаємо коржі в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки коржі остигають, робимо крем. Щоб зробити крем, знадобиться змішати вершкове масло, згущене молоко і шоколад. Бажано, щоб шоколад був підталим, а масло розм'якшеним. Збиваємо це все міксером, поки суміш не перемішається до кінця. Крем готовий.
Коли коржі і крем готові, намазуємо крем на коржі і ставимо їх один на одного.
Прикрашаємо торт. Зверху торт можна прикрасити шоколадною стружкою або фруктами. Щоб прикрасити торт шоколадною стружкою, треба натерти плитку і розсипати то, що вийде по поверхні.