Рецепт Торт «Мудрий єврей» фото

Торт «Мудрий єврей»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти, Бісквіт

Торт "мудрий єврей" - смачний і багатий на інгредієнти. Збирається він з бісквіту, горіхів, Мака, родзинок. Зробити його не зовсім просто і швидко, але і не так уже й важко, просто треба трохи часу.

Торт "мудрий єврей" готується з трьох різних коржів. Тісто для них готується однаково, всі інгредієнти для бісквіта діляться на три частини, тісто замішується три рази, відрізняється тільки наповнювач кожного коржа. Якщо родзинки великий поріжте його, також можна взяти чорнослив. Якщо тісто для торта Мудрий єврей замісити все відразу, немає гарантії, що ви зможете точно розділити тісто на три порції. Сметанний крем можна не робити, а обійтися тільки масляним кремом. Успіхів і приємного апетиту!


  • Крем - 700 грам (по 150 г- в кожен бісквіт, 250 г - в вершках.)
  • Яйце - 3 штуки (по 1 в кожен корж)
  • Цукор - 455 грам (по 110 г - в кожен бісквіт, 125 г - в вершках)
  • Борошно - 1, 5 склянки (по 0, 5 ст. - на бісквіт)
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Мак - 0, 5 склянки
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Молоко згущене варене - 400 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Прикраса - За смаком
торт
Підготувати продукти.
торт
Збиваємо яйце з цукром.
торт
Додаємо розпушувач, сметану, борошно розмішуємо.
торт
Додаємо мак.
торт
Випікаємо бісквіт з маком.
торт
Наступний бісквіт робимо з волоськими горіхами.
торт
Робимо тісто з горіхами і випікаємо.
торт
У третій бісквіт додаємо ізюм.
торт
Готовий крем. М'яке масло збиваємо до білого кольору з половиною цукровою пудрою.
торт
Додаємо згущене молоко.
торт
Робимо сметанний крем. Сильно охолоджену сметану збиваємо.
торт
Додаємо цукрову пудру.
торт
Перший корж намажте кремом зі згущеним молоком.
торт
Потім покладіть другий корж і прошарками сметанним кремом. Останній корж намажте масляним кремом і прикрасьте на свій смак.

Схожі рецепти