Торт «Мудрий єврей»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "мудрий єврей" - смачний і багатий на інгредієнти. Збирається він з бісквіту, горіхів, Мака, родзинок. Зробити його не зовсім просто і швидко, але і не так уже й важко, просто треба трохи часу.
Торт "мудрий єврей" готується з трьох різних коржів. Тісто для них готується однаково, всі інгредієнти для бісквіта діляться на три частини, тісто замішується три рази, відрізняється тільки наповнювач кожного коржа. Якщо родзинки великий поріжте його, також можна взяти чорнослив. Якщо тісто для торта Мудрий єврей замісити все відразу, немає гарантії, що ви зможете точно розділити тісто на три порції. Сметанний крем можна не робити, а обійтися тільки масляним кремом. Успіхів і приємного апетиту!
- Крем - 700 грам (по 150 г- в кожен бісквіт, 250 г - в вершках.)
- Яйце - 3 штуки (по 1 в кожен корж)
- Цукор - 455 грам (по 110 г - в кожен бісквіт, 125 г - в вершках)
- Борошно - 1, 5 склянки (по 0, 5 ст. - на бісквіт)
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Мак - 0, 5 склянки
- Горіхи волоські - 50 грам
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Молоко згущене варене - 400 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Прикраса - За смаком
Підготувати продукти.
Збиваємо яйце з цукром.
Додаємо розпушувач, сметану, борошно розмішуємо.
Додаємо мак.
Випікаємо бісквіт з маком.
Наступний бісквіт робимо з волоськими горіхами.
Робимо тісто з горіхами і випікаємо.
У третій бісквіт додаємо ізюм.
Готовий крем. М'яке масло збиваємо до білого кольору з половиною цукровою пудрою.
Додаємо згущене молоко.
Робимо сметанний крем. Сильно охолоджену сметану збиваємо.
Додаємо цукрову пудру.
Перший корж намажте кремом зі згущеним молоком.
Потім покладіть другий корж і прошарками сметанним кремом. Останній корж намажте масляним кремом і прикрасьте на свій смак.