Торт «Angela»
(покроковий рецепт з фото)
Любителі шоколадної випічки, не проходьте повз! У мене для вас є відмінна ідея, як приготувати торт "анжела" . Ніжний, апетитний і нескладний у процесі. Чудовий варіант на замітку!
Це приголомшливий тортик, який можна спекти просто до чаю або на святковий стіл. Його смак диво насичений і настільки шоколадний, що ніхто не зможе встояти. Кількість інгредієнтів можна збільшити, щоб спекти більше коржів. До речі, можна приготувати один корж і розрізати його акуратно навпіл.
- Борошно - 140 грам
- Какао - 60 грам(+ 20 грам в крем)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Вершкове масло - 85 грам(+ 110 грам для крему)
- Коричневий цукор - 85 грам
- Цукровий пісок - 110 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Молоко або кефір - 170 мілілітрів
- Вода - 40 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка(+ для прикраси перед подачею)
- Шоколад - 170 грам
1. Насамперед включіть її і встановіть температуру 180 градусів. Підготуйте всі інгредієнти для тіста.
2. Жароміцних форму застеліть пергаментом, змастіть маслом і присипте борошном.
3. У глибоку миску надішліть два види цукру і розм'якшене вершкове масло. Збийте міксером.
4. По одному введіть яйця.
5. Влийте ванільний екстракт.
6. У глибокій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: какао, борошно, розпушувач і сіль.
7. Ретельно перемішайте.
8. Всипте невеликими порціями, продовжуючи збивати.
9. Влийте молоко або кефір.
10. Ще раз збийте, щоб вийшло повітряне однорідне тісто.
11. Розділіть тісто навпіл (якщо будете випікати два коржі окремо). Вилийте акуратно в форму.
12. Надішліть в духовку і випікайте кожен корж до готовності хвилин 20-25. Після акуратно дістаньте корж з форми і охолодіть. Повторіть з другим коржем.
13. Поки остигають коржі, можна зайнятися кремом. Шоколад розтопіть на водяній бані. Какао перемішайте з водою до однорідності.
14. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукровою пудрою.
15. До маслу вилийте шоколад і какао. Ретельно збийте.
15. Тепер можна збирати торт. На корж викладіть частина крему і розрівняйте.
17. Зверху викладіть другий корж і знову крем.
18. Ось такий насичений шоколадний тортик вийшов.
19. Перед подачею дайте постояти пару годин, щоб торт добре просочився. При бажанні присипте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!