Торт «амурський»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування торта "амурський" - досить оригінальний, але все ж простий і доступний. Поєднання вершкового крему, халви, шоколад і вишневий - як вам таке? впевнена, і ви, і ваші гості будуть здивовані!
Не знаю, як ви, але особисто я просто обожнюю робити такі ось "народні" рецепти, до яких можна віднести і цей простий рецепт торта "амурський". Адже всі продукти легко доступні і сам рецепт зовсім не вимагає особливих зусиль. Зате яким же смачним вийде торт "амурський" в домашніх умовах і як йому все будуть раді… Не передати словами!
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Йогурт вишневий - 250 грам
- Какао - 7 Ст. Ложок(4 ст. L. - в бісквіт, інше - для глазурі)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Ванілін - 20 грам
- Вишня - 400 грам(100 грам - для прикраси, інше - в бісквіт)
- Шампанське - 0.5 склянки (або вино, або коньяк)
- Згущене молоко - 0.5 штуки (половина банків)
- Вершки - 1 Склянка (плюс 3 ст.Л. Для глазурі)
- Крем - 1 Склянка
- Халва - 300 грам
1. Ягоди размораживаем, відживають сік (окремо його сольем). Та частина ягід, що піде для прикраси, відразу ж замочується у вині або шампанському.
2. Робимо крем. Халву товчемо або перемелює в блендері в дрібну крихту. Додамо вершки і згущене молоко.
3. Ставимо цю масу в мікрохвильовку на 5 хвилин, дістаємо, розмішуємо, поки халва не стане однорідною і ще на 5 хвилин в мікрохвильовку. Поки крем не стане повністю однорідним, повторюємо це дійство. Закриваємо крем плівкою і відставити в сторону.
4. Яйця збиваємо з цукром 5 хвилин, потім додамо какао, йогурт і розпушувач. Потроху всипаємо борошно, не припиняючи помішування.
5. Ванілін розбавляємо в вині або шампанському. Так він не буде гірчити. Коли повністю розчиниться - вливаємо в тісто.
6. Після ваніліну в тісто додамо добре віджаті і просушені вишні. Запікаємо 30-40 хвилин при 180 в духовці. Остуджують і нарізаємо бісквіт кубиками.
7. Плівку з крему знімаємо, додамо сметану, перемішаємо - готово!
8. Промащуємо все кубики бісквіта щедро кремом і складаємо один на одного. Прикрашаємо вишнями і поливаємо глазур'ю (какао, вершки і трохи вина, в якому замочували вишні, ставимо в мікрохвильовку на хвилину-дві, і поливаємо торт зверху).