Рецепт Торт «амурський» фото

Торт «амурський»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Рецепт приготування торта "амурський" - досить оригінальний, але все ж простий і доступний. Поєднання вершкового крему, халви, шоколад і вишневий - як вам таке? впевнена, і ви, і ваші гості будуть здивовані!

Не знаю, як ви, але особисто я просто обожнюю робити такі ось "народні" рецепти, до яких можна віднести і цей простий рецепт торта "амурський". Адже всі продукти легко доступні і сам рецепт зовсім не вимагає особливих зусиль. Зате яким же смачним вийде торт "амурський" в домашніх умовах і як йому все будуть раді… Не передати словами!

  • Борошно - 2 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Йогурт вишневий - 250 грам
  • Какао - 7 Ст. Ложок(4 ст. L. - в бісквіт, інше - для глазурі)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Ванілін - 20 грам
  • Вишня - 400 грам(100 грам - для прикраси, інше - в бісквіт)
  • Шампанське - 0.5 склянки (або вино, або коньяк)
  • Згущене молоко - 0.5 штуки (половина банків)
  • Вершки - 1 Склянка (плюс 3 ст.Л. Для глазурі)
  • Крем - 1 Склянка
  • Халва - 300 грам
торт
1. Ягоди размораживаем, відживають сік (окремо його сольем). Та частина ягід, що піде для прикраси, відразу ж замочується у вині або шампанському.
торт
2. Робимо крем. Халву товчемо або перемелює в блендері в дрібну крихту. Додамо вершки і згущене молоко.
торт
3. Ставимо цю масу в мікрохвильовку на 5 хвилин, дістаємо, розмішуємо, поки халва не стане однорідною і ще на 5 хвилин в мікрохвильовку. Поки крем не стане повністю однорідним, повторюємо це дійство. Закриваємо крем плівкою і відставити в сторону.
торт
4. Яйця збиваємо з цукром 5 хвилин, потім додамо какао, йогурт і розпушувач. Потроху всипаємо борошно, не припиняючи помішування.
торт
5. Ванілін розбавляємо в вині або шампанському. Так він не буде гірчити. Коли повністю розчиниться - вливаємо в тісто.
торт
6. Після ваніліну в тісто додамо добре віджаті і просушені вишні. Запікаємо 30-40 хвилин при 180 в духовці. Остуджують і нарізаємо бісквіт кубиками.
торт
7. Плівку з крему знімаємо, додамо сметану, перемішаємо - готово!
торт
8. Промащуємо все кубики бісквіта щедро кремом і складаємо один на одного. Прикрашаємо вишнями і поливаємо глазур'ю (какао, вершки і трохи вина, в якому замочували вишні, ставимо в мікрохвильовку на хвилину-дві, і поливаємо торт зверху).

Схожі рецепти