Тонке тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати тонке тісто для піци в домашніх умовах ви зможете всього за двадцять хвилин. Якщо ви любите тісто такої товщини, готувати його зможете при наявності мінімальної кількості продуктів.
Ось такий нехитрий класичний рецепт тонкого тесту для піци. Змастіть його соусом і викладіть будь-яку начинку, після чого відправте в духовку і насолоджуйтеся смачною піцою!
- Борошно - 300 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 130 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
1. Тісто безопарне, тому часу на його приготування піде мінімум. Я уявляю класичний рецепт тонкого тесту для піци. У теплій воді розчиніть цукор і дріжджі, після чого введіть сіль і борошно. Поступово додавайте оливкове масло і продовжуйте замішувати. Тісто виходить трохи вологим.
2. Поставте тісто в тепле місце і накрийте паперовим рушником. Зверніть увагу, що перебувати воно має в ємності з високими бортами. Збільшитися тісто має вдвічі. При бажанні і наявності часу можете його один раз "посадити" .
3. Коли тісто підійшло, викладайте його на змащений борошном стіл. Розкачайте необхідного діаметра і викладіть на деко. Не забудьте змастити лист рослинним маслом.