Тонке тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.
Приготувати тонке тісто для піци в домашніх умовах ви зможете всього за двадцять хвилин. Якщо ви любите тісто такої товщини, готувати його зможете при наявності мінімальної кількості продуктів.
Опис приготування:
Ось такий нехитрий класичний рецепт тонкого тесту для піци. Змастіть його соусом і викладіть будь-яку начинку, після чого відправте в духовку і насолоджуйтеся смачною піцою!
- Борошно - 300 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 130 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
1. Тісто безопарне, тому часу на його приготування піде мінімум. Я уявляю класичний рецепт тонкого тесту для піци. У теплій воді розчиніть цукор і дріжджі, після чого введіть сіль і борошно. Поступово додавайте оливкове масло і продовжуйте замішувати. Тісто виходить трохи вологим.
2. Поставте тісто в тепле місце і накрийте паперовим рушником. Зверніть увагу, що перебувати воно має в ємності з високими бортами. Збільшитися тісто має вдвічі. При бажанні і наявності часу можете його один раз"посадити" .
3. Коли тісто підійшло, викладайте його на змащений борошном стіл. Розкачайте необхідного діаметра і викладіть на деко. Не забудьте змастити лист рослинним маслом.