Тісто для піци тонке італійське
(покроковий рецепт з фото)
Італійська піца відрізняється від будь-якої іншої своїм тонким тестом. А смак практично повністю залежить від обраної начинки. Розповім, як приготувати тонке італійське тісто для піци.
Отримані коржі можна змастити томатним соусом, додавши в нього базилік. Потім зверху кладіть всі необхідні продукти і сир і випікайте до готовності в духовці при температурі 200 градусів. Спробуйте на смак італійську піцу, приготовлену власноруч.
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Вода - 600 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 15 грам
- Сіль - 20 грам
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1
У половину теплої води киньте дріжджі і цукор. Перемішайте.
2
Борошно просійте у велику миску і зробіть в центрі поглиблення.
3
У воді, що залишилася розчиніть сіль.
4
У борошно влийте воду з дріжджами, введіть сіль і оливкове масло. Вимісити тісто. Заважати потрібно не менше 10 хвилин, тісто має відставати від рук.
5
Залиште тісто в теплому місці підніматися на годину-півтора.
6
Коли тісто підніметься, розділіть його на 4 частини. Розкачайте в тонкі коржі, покладіть на змащене деко і відправляйте в духовку.
7
Ступінь готовності визначайте візуально: як тільки підрум'яниться, можна виймати. Смачного!