Італійське тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Коли ми говоримо "піца", то в голові відразу виникає конкретна картинка страви. Але насправді це не так. Настільки багато видів цієї випічки, що змінюється і начинка, і технологія, і тісто.
Ось саме про останній становить ми і поговоримо. Хочу розповісти вам, як приготувати італійське тісто для піци. Класичний склад дуже простий. З цих інгредієнтів вийде одна основа діаметром 45 см. Розкочуйте тісто тонко, саме так повинна виглядати правильна піца.
- Борошно - 200 грам
- Вода тепла - 120 мілілітрів
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Спочатку зробіть опару. З'єднайте дріжджі, 50 грам борошна, сіль і цукор.
Влийте воду, перемішайте.
Залиште опару під рушником в теплому місці на 30 хвилин.
Потім в іншу миску всипте борошно. Зробіть поглиблення в середині. У нього влийте опару і масло.
Вимішайте тісто. Зробіть з нього кулю. Покладіть його в посуд, змащену маслом. Тісто теж змастіть. Накрийте його вологим рушником. Залиште при кімнатній температурі на 1, 5-2 годину.
Після цього тісто підніметься вдвічі. Пам'ятайте його перед розкочуванням в борошні протягом 3-х хвилин. Все готово!