Рецепт Італійське тісто для піци фото

Італійське тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Піца
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Коли ми говоримо"піца" , то в голові відразу виникає конкретна картинка страви. Але насправді це не так. Настільки багато видів цієї випічки, що змінюється і начинка, і технологія, і тісто.

Опис приготування:

Ось саме про останній становить ми і поговоримо. Хочу розповісти вам, як приготувати італійське тісто для піци. Класичний склад дуже простий. З цих інгредієнтів вийде одна основа діаметром 45 см. Розкочуйте тісто тонко, саме так повинна виглядати правильна піца.

  • Борошно - 200 грам
  • Вода тепла - 120 мілілітрів
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
італійське тісто для піци - фото крок 1
Спочатку зробіть опару. З'єднайте дріжджі, 50 грам борошна, сіль і цукор.
італійське тісто для піци - фото крок 2
Влийте воду, перемішайте.
італійське тісто для піци - фото крок 3
Залиште опару під рушником в теплому місці на 30 хвилин.
італійське тісто для піци - фото крок 4
Потім в іншу миску всипте борошно. Зробіть поглиблення в середині. У нього влийте опару і масло.
італійське тісто для піци - фото крок 5
Вимішайте тісто. Зробіть з нього кулю. Покладіть його в посуд, змащену маслом. Тісто теж змастіть. Накрийте його вологим рушником. Залиште при кімнатній температурі на 1, 5-2 годину.
італійське тісто для піци - фото крок 6
Після цього тісто підніметься вдвічі. Пам'ятайте його перед розкочуванням в борошні протягом 3-х хвилин. Все готово!

Схожі рецепти