Gelato (італійське морозиво)
(покроковий рецепт з фото)
Приготування солодощів в домашніх умовах - процес захоплюючий. Хочете побалувати себе і близьких натуральним апетитним морозивом? Тоді не проходите мимо, і ви дізнаєтеся дивовижний рецепт!
Я розповім вам класний спосіб, як приготувати Джелато (італійське морозиво) без особливого клопоту. В даному випадку використовується спеціальна мороженица, але цілком можна обійтися і без техніки, просто частіше перемішувати масу, виклавши її в зручний контейнер. Яке ваше улюблене морозиво? Джелато ви можете зробити із абсолютно будь-якою начинкою, яка вам до душі. В даному випадку - це фісташкове, яка я обов'язково рекомендую спробувати!
- Fistashki - 2 склянки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 3 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
1. У каструлі доведіть до кипіння воду. Викладіть туди фісташки і проваріть 2-3 хвилини.
2. Після відкиньте на друшляк, промийте під холодною водою. Очистіть і обсушити як слід.
3. Надішліть горіхи, грам 50 цукру і дрібку солі в чашу блендера. Подрібніть до стану однорідної пасти. Цей процес займе час, не поспішайте, щоб вийшла дійсно потрібна консистенція.
4. У невеликій кількості молока розчиніть крохмаль. Перемішайте як слід і відставте поки в сторону. Молоко, що залишилося налийте в невеликий сотейник і поставте на вогонь.
5. Додайте цукор. Після закипання введіть крохмаль і проваріть хвилини 3. У результаті повинна вийти така консистенція, щоб проведена лінія на дерев'яній ложці не розтікалася (дивіться фото).
6. З'єднайте з горіховою пастою, перемішайте і додайте сік лимона.
7. Викладіть масу в мороженицу. Далі справа за технікою.
8. Використання молока замість вершків робить Джелато менш жирним, але при цьому не менш смачним! Смачного.