Gelato shokolato
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить морозиво цієї чудової марки? Чудові вершкові кульки з різноманітними смаками здатні підкорити будь-кого! А як зробити джелато шоколатьє, я зараз розповім! Все просто!
Перед вами рецепт приготування джелато шоколатьє - того самого морозива, яке ми всі так відчайдушно любимо і готові їсти хоч кожен день. Ну, принаймні, я ось саме такий любитель морозива, просто не можу встояти влітку перед ним, як би не намагалася тримати себе в формі в пляжний сезон! А тепер навіть взимку можна зануритися в приємну літню атмосферу!
- Вершки - 100 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Молоко сухе - 30 грам
- Цукор - 100 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 8 грам
- Добавки - За смаком
1. Для початку в каструльці розплавити 40 грам цукру, поки він не перетвориться в медову карамель, потім відразу додамо стільки ж мілілітрів молока, зменшимо вогонь і уварити суміш до консистенції згущеного молока. В іншу каструлю покладемо цукор, що залишився і сухе молоко, перемішаємо. Додамо трохи молока і знову ретельно до однорідного стану перемішаємо.
2. Окремо розведемо крохмаль в трохи підігрітому молоці, вливаємо цей сироп до маси з сухим молоком, перемішаємо. Додамо, що залишився молоко, доведемо до кипіння на маленькому вогні. З'єднуємо першу і другу суміші до однорідності, потім охолодити і відправимо в морозилку.
3. Коли морозиво трохи схопиться, дістаємо його. Вершки збиваємо до м'яких піків, далі з'єднуємо їх з нашої холодної масою і знову збиваємо. Далі знову нехай замерзне в морозилці, а потім вже знову збиваємо в міксері. На цей раз вводимо добавки: у мене були шоколадний топінг для однієї частини і шоколадна крихта для другої частини. Тепер можна заморожувати десерт.
4. І ось тепер нарешті можна насолоджуватися смачним десертом!