Тонке тісто для піци італійське
(покроковий рецепт з фото)
Піца вже давно увійшла в наш звичайний раціон. Це приголомшливе блюдо давно підкорило світ, і майже в кожній країні його стали готувати по-своєму. І майже кожна господиня намагалася його випікати.
Але насправді, як приготувати тонке тісто для піци італійське, майже ніхто і не знає. Скільки було експериментів з основою. А рецепт, який би наблизив до оригінального виконання, мною був знайде тільки недавно. Спробуйте обов'язково замісити дане тісто, і ви зрозумієте різницю.
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі живі - 25 грам
- Оливкова олія - 20 грам
- Цукор - 5 грам
- Сіль - 5 грам
- Вода тепла - 250 мілілітрів
Воду залийте в ємність і розчиніть в ній дріжджі.
Додайте сіль, цукор, оливкова олія. Перемішайте до повного розчинення.
Просійте через сито в наш склад борошно і почніть замішувати тісто. Це займе близько 10 хвилин.
Розділити тісто 3 частини. Кожен загорніть в поліетиленовий пакет і залиште на півгодини в теплому місці.
Справжнє італійське тісто не слід розгортати качалкою. Через цей час його потрібно обминути і розтягнути руками за формою. Вдалою готування!