Рецепт Тонке тісто для пельменів фото

Тонке тісто для пельменів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід, На полуденок, Для дітей, На швидку руку
Гарячі страви, Пельмені

Коли в пельменях багато начинки, а тісто тонке, тоді і смак у них зовсім інший, більш яскравий і насичений. А приготувати таке тісто дуже просто, нам знадобитися для цього всього 4 інгредієнта.

Звичайно, приготування пельменів - це досить довгий процес, але все ж більшу частину часу займає саме ліплення, а ось на тісто йде не так багато часу. Ну а для того, щоб тісто вийшло ніжне і еластичне, в нього просто не потрібно додавати нічого зайвого, і в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати тонке тісто для пельменів всього з чотирьох продуктів. За цим рецептом готувала і моя мама, і бабуся, я теж не стала порушувати традиції, тим більше що тісто дійсно виходить чудове, працювати з ним одне задоволення. І якщо ви пам'ятаєте, як в магазинних пельменях завжди засмучує той факт, що тесту там набагато більше, ніж начинки, то поспішаю вас порадувати, з цим рецептом приготування тонкого тесту для пельменів у вас такої проблеми більше не буде.

  • Борошно - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода кип'ячена - 180-200 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
тонке тісто для пельменів - фото крок 1
Борошно просіваємо гіркою в глибоку миску. Робимо в гірці невелике заглиблення і розбиваємо туди яйця, додаємо сіль.
тонке тісто для пельменів - фото крок 2
Перемішуємо, починаємо невеликими порціями вливати воду і замішувати тісто.
тонке тісто для пельменів - фото крок 3
Коли заважати тісто виделкою стане важко, продовжуємо робити це руками, можна прямо в мисці, а можна викласти тісто на стіл, посипаний борошном. Готове тісто має бути досить густе, але еластичне, тому, як тільки ви досягнете потрібної консистенції, не додавайте більше воду. Кількість води залежить від різних факторів: розміру яєць, наприклад, або від вологості борошна.
тонке тісто для пельменів - фото крок 4
Готове тісто присипаємо борошном.
тонке тісто для пельменів - фото крок 5
Накриваємо чистим рушником і залишаємо на 30 хвилин.
тонке тісто для пельменів - фото крок 6
Після закінчення часу наше тісто повністю готове до розкочування.

Схожі рецепти