Томління курка з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Це смачне і просте блюдо для сімейного обіду або вечері. М'ясо ловлення з капустою виходить ніжним і соковитим. Щоб всім дісталося м'яса "по справедливості", будемо використовувати філе курячих стегенець.
Це просте, але смачна страва з курки і цвітної капусти. Готувати будемо на маленькому вогні, томити, як в грубці. Для цієї страви можна брати будь-які частини курки: хоч грудку (але її краще нарізати маленькими шматочками), хоч ніжки або крильця. А щоб не образити нікого з їдців, краще використовувати один сорт м'яса, в цьому рецепті використано філе з стегенець без кісток. Тепер ви знаєте, як приготувати томління курку з цвітною капустою. Готуйте, і нехай вам буде смачно!
- Курка - 500-600 грам
- Кольорова капуста - 300 грам
- Вершки 18% - 200-250 грам
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
- Зелень кропу - 20 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Приправа - 0, 5 чайних ложки (для курки)
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
Посипаємо вибрані для страви частини курки приправою, добре перемішуємо.
І обсмажуємо на рослинному маслі до скоринки. Потім додамо з півсклянки води і згасимо курку на маленькому вогні хвилин 10- 15.
Цвітну капусту поділяємо на суцвіття і додаємо на сковороду до курки.
Додаємо сіль, перець, часник і вершки. Накриваємо кришкою і Томім на маленькому вогні до готовності м'яса. В ідеалі - хвилин 45-50.
Зелень кропу дрібно нарізаємо і додамо до курки хвилин за 5 до готовності.
І ось наше блюдо готове. Пробуємо соус, доводимо до смаку.
Подаємо до столу з рисом, гречкою або будь-яким іншим гарніром.