Томатний суп з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви готуєте під час посту або стежте за своєю фігурою, то можете приготувати томатний суп з сочевицею. Вам знадобиться всього за одну годину, а за смаком супчик дуже нагадує гороховий.
Червону сочевицю найчастіше використовують для страв азіатської кухні, але і у нас вона добре "прижилася" і поєднується з різними продуктами. Ці бобові дуже багаті рослинним білком і відомі як найдавніші культурні рослини. Видів сочевиці існує кілька, і червона - одна з найпоширеніших. Як виявилося, готувати томатний суп з сочевицею дуже легко.
- Сочевиця - 200 грам
- Картопля - 1-3 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штук
- Помідори - 2-3 штук

1. Сочевицю попередньо потрібно замочити, після чого покласти її в холодну воду і поставити на вогонь. Довести до кипіння, але не солити, щоб швидше розварилася.

2. Варимо сочевицю близько 30-40 хвилин, а тим часом нарізаємо овочі.

3. Нарізаємо картопля, цибулю і моркву.

4. Обсмажуємо овочі до рум'яного кольору, а поки вони смажаться, готуємо морс з помідорів.

5. Коли овочі стануть золотистого кольору, додаємо отриманий морс. Я найчастіше пропускаю кілька разів помідори через м'ясорубку.

6. Коли чечевиця буде майже готова, відправляємо до неї картопля, а вже через 10 хвилин - піджарку з морсом.

7. Варимо до готовності картоплі і подаємо до столу.