Томатний суп пюре з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати томатний суп-пюре з рисом. Блюдо повністю вегетаріанське і не містить зайвих жирів. Діти люблять такий суп і їдять його з великим задоволенням!
Суп-пюре - це приємне для нашого сприйняття страви. Ті ж самі інгредієнти в звичайному супі виглядали б досить банально. Але в вигляді пюре все виглядає незвично і вкрай апетитно. А по суті в складі цього супу одні лише тільки овочі і томатна паста. Геніальне просто, і виглядати красиво!
- Мал - 150 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
Рис промиваємо холодною водою кілька разів. Коли вода стане прозорою, ставимо рис варитися на середньому вогні.
Картоплю чистимо від шкірки і промиваємо під проточною водою. Ріжемо великими брусочками і додаємо в каструлю, де вариться рис. Піну знімаємо шумівкою. Варимо картоплю 15 хвилин. В цей час займемося засмажкою.
Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Морквину очищаємо і також нарізаємо кубиками. Перчик очищаємо від насіння, ріжемо так само - кубиками. Всі разом викладаємо на розігріту сковороду, змащену маслом. Обсмажуємо 15 хвилин, потім додаємо томатну пасту, лавровий лист, спеції і рубаний часник. Тушкуємо пару хвилин.
Ложку рису виймаємо з супу і залишаємо для декору. Зажарку викладаємо в суп, солимо на свій смак, млоїмо супчик ще 10 хвилин на дуже маленькому вогні. Кладемо дрібно порізану зелень.
Як тільки суп охолоне і стане не таким гарячим, викладаємо його в блендер. Подрібнюємо до пюреобразного стану. Потім перекладаємо в красиву велику супницю і прикрашаємо рисом. Смачного!