Рецепт Томатний суп пюре з рисом фото

Томатний суп пюре з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння, Рецепти для схуднення
На обід
Супи, Супи-пюре

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати томатний суп-пюре з рисом. Блюдо повністю вегетаріанське і не містить зайвих жирів. Діти люблять такий суп і їдять його з великим задоволенням!

Суп-пюре - це приємне для нашого сприйняття страви. Ті ж самі інгредієнти в звичайному супі виглядали б досить банально. Але в вигляді пюре все виглядає незвично і вкрай апетитно. А по суті в складі цього супу одні лише тільки овочі і томатна паста. Геніальне просто, і виглядати красиво!

  • Мал - 150 грам
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка
  • Зелень - 1 пучок
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
томатний суп пюре з рисом - фото крок 1
Рис промиваємо холодною водою кілька разів. Коли вода стане прозорою, ставимо рис варитися на середньому вогні.
томатний суп пюре з рисом - фото крок 2
Картоплю чистимо від шкірки і промиваємо під проточною водою. Ріжемо великими брусочками і додаємо в каструлю, де вариться рис. Піну знімаємо шумівкою. Варимо картоплю 15 хвилин. В цей час займемося засмажкою.
томатний суп пюре з рисом - фото крок 3
Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Морквину очищаємо і також нарізаємо кубиками. Перчик очищаємо від насіння, ріжемо так само - кубиками. Всі разом викладаємо на розігріту сковороду, змащену маслом. Обсмажуємо 15 хвилин, потім додаємо томатну пасту, лавровий лист, спеції і рубаний часник. Тушкуємо пару хвилин.
томатний суп пюре з рисом - фото крок 4
Ложку рису виймаємо з супу і залишаємо для декору. Зажарку викладаємо в суп, солимо на свій смак, млоїмо супчик ще 10 хвилин на дуже маленькому вогні. Кладемо дрібно порізану зелень.
томатний суп пюре з рисом - фото крок 5
Як тільки суп охолоне і стане не таким гарячим, викладаємо його в блендер. Подрібнюємо до пюреобразного стану. Потім перекладаємо в красиву велику супницю і прикрашаємо рисом. Смачного!

Схожі рецепти