Томатний суп-пюре простий
(покроковий рецепт з фото)
Томатний суп-пюре взагалі не є надто складним у виконанні блюдом. Його може приготувати будь-який, навіть початківець кулінар. Такий супчик буде доречний в обід, він відмінно освіжає і насичує.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати томатний суп-пюре простий, то прочитайте цей рецепт. Ви також можете додати гостроти в суп, якщо любите пікантні страви. Для цього ідеально підійде червоний пекучий перець чилі. Досить просто обсмажити його в олії з часником на першому етапі готування.
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Бульйон (курячий ) - 500 мілілітрів
- Сік томатний - 250 мілілітрів
- Помідор (свіжий) - 200 грам
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сир твердий, сіль, перець - За смаком
У сотейник влийте невелику кількість рослинної олії, бажано оливкової, і розігрійте його на плиті. Очистіть від лушпиння часник і роздушіть зубчики ножем. Киньте його в масло і обсмажте дві-три хвилини, а потім дістаньте.
Очистіть і нарубати дуже дрібно цибулю. Покладіть його в сотейник з маслом і на середньому вогні обсмажуйте до тих пір, поки цибуля не стане прозорим і не набуде золотистого відтінку.
З помідорів зніміть шкірку, попередньо обшпаривши їх окропом. Вимийте петрушку і наріжте разом з томатами. Додайте інгредієнти в сотейник, туди ж влийте томатний сік і курячий бульйон.
Суп присолите і додайте спеції. Дайте йому закипіти і зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте сотейник кришкою і варіть суп близько півгодини до повної готовності всіх інгредієнтів.
Готовий суп збийте занурювальним блендером прямо в сотейнику. Потім знову його доведіть до кипіння. Дайте супу настоятися близько півгодини під закритою кришкою і подавайте його, розлив по піалках і прикрасивши петрушкою. У кожну піалку слід кинути жменю натертого на крупній тертці твердого сиру.