Томатний соус з морквою і селерою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування соусу з помідорів, лука, моркви і селери.
За цим рецептом у вас вийде приблизно 4 склянки соусу.
- Помідорів - 1, 8 кілограма
- Невелика цибулина - 1 штука
- Часнику - 2-3 зубчиків (невеликих )
- Середньої моркви - 1/2 штуки
- Стебла селери - 1/2 штуки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Свіжий базилік - За смаком
1. Довести каструлю з водою до кипіння. Зробити невеликий надріз у формі хреста в нижній частині кожного помідора. Опустити помідори в киплячу воду на 10-30 секунд, а потім або промити під холодною водою, або помістити в чашу з крижаною водою.
2. Зняти шкірку з помідорів.
3. Якщо вона погано знімається, опустіть помідори в окріп ще на 10 секунд.
4. Розрізати помідори на 2-4 частини і віджати над мискою, зберігаючи сік.
5. М'якоть викласти в миску. Або ж крупно нарізати помідори і прим'яти картопляним пресом.
6. Дрібно нарізати цибулю і пропустити через м'ясорубку моркву, селера і часник.
Нагріти оливкова олія у великій каструлі на середньому вогні. Обсмажити цибулю, морква, селера і часник протягом 10 хвилин. Додати помідори і довести до кипіння, зменшивши вогонь. Використовуйте картопляний прес, щоб зім'яти помідори. Гасити соус, помішуючи, від 30 до 45 хвилин. Якщо соус здається дуже густим, додайте в нього томатний сік. Використовуйте погружной блендер, щоб додати соусу потрібну текстуру. Приправить 1/2 чайної ложки солі або більше до смаку. Посипати свіжим базиліком перед подачею.
Нагріти оливкова олія у великій каструлі на середньому вогні. Обсмажити цибулю, морква, селера і часник протягом 10 хвилин. Додати помідори і довести до кипіння, зменшивши вогонь. Використовуйте картопляний прес, щоб зім'яти помідори. Гасити соус, помішуючи, від 30 до 45 хвилин. Якщо соус здається дуже густим, додайте в нього томатний сік. Використовуйте погружной блендер, щоб додати соусу потрібну текстуру. Приправить 1/2 чайної ложки солі або більше до смаку. Посипати свіжим базиліком перед подачею.