Рецепт Tokoš фото

Tokoš
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Птах, Крупи, Мал, Виноградне листя
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Токош - блюдо узбецької кухні. За своєю суттю це узбецька долма. Блюдо готується, як і звичайна долма у виноградному листі, але не на томатному соку, а на бульйоні. До складу фаршу входить рис.

Страва являє з себе різновид долми, приготовленої на бульйоні. Зустрічаються рецепти, коли токош готується з томатами, але, на мій погляд, томат дає легку гіркоту блюду, а ось бульйон робить блюдо фантастично соковитим і ніжним.

  • М'ясо - 700 грам
  • Виноградне листя - 100 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Мал - 1 Склянка
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Вода - 1-2 склянок
  • Вершкове масло - 50-100 грам
  • Цукор - За смаком
Tokoš - фото крок 1
Для приготування страви візьміть м'ясо. Це може бути баранина або птах (індичка, курка). Гострим ножем подрібніть м'ясо в фарш. Важливо не перемолоти м'ясо за допомогою м'ясорубки, а саме подрібнити ножем. Я використовую м'ясо птиці.
Tokoš - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібно. Нарізану цибулю додайте до м'яса.
Tokoš - фото крок 3
У гарячій воді відваріть рис до напівготовності. Мал попередньо треба промити до чистої води. Закиньте його в велику кількість киплячої води. Варіть 5 хвилин на середньому вогні. Відкиньте рис на сито. Дайте стекти рідини, після чого додайте рис до м'яса. При варінні я рис злегка посолити.
Tokoš - фото крок 4
Фарш вимішайте. Додайте сіль, спеції за смаком. Я використовувала коріандр, сіль і чорний мелений перець. Блюдо буде багатим на смак за рахунок листя. Велика кількість спецій переб'є смак начинки.
Tokoš - фото крок 5
Візьміть листочок винограду. Якщо він заморожений, спочатку повністю розморозити його. Якщо листя мариновані або квашені - вимочіть в чистій воді, щоб пішла зайва сіль. Якщо листя свіжі, проваріть їх пару хвилин в окропі.
Tokoš - фото крок 6
На середину листа викладіть невелику порцію начинки.
Tokoš - фото крок 7
Сформуйте токош (долминку). Загорніть листочок конвертиком, так ніби ви фаршіруете млинці.
Tokoš - фото крок 8
На дно горщика покладіть 1 листочок. Зверху викладіть токош.
Tokoš - фото крок 9
Змішайте 1-1, 5 склянки води + хорошу щіпку солі + 0, 5 немає. Ложки цукру + 50 грамів вершкового нетопленого масла. Вилийте суміш у горщик. Масло буде плавати шматком, це не страшно. При запіканні воно розчиниться в бульйоні. Розігрійте духовку до 200 градусів. Горщик накрийте кришкою, запікайте вміст в духовці 1 час.
Tokoš - фото крок 10
Подайте Токаш до столу. Страва смачна, незвичайне і дуже ніжне.

Схожі рецепти