Рецепт Тісто на пиріжки з картоплею фото

Тісто на пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На природу , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Моя бабуся завжди пекла мені в дитинстві пироги з картоплею, до сих пір вони мої улюблені. Давайте і ми дізнаємося, як приготувати тісто для пиріжків з картоплею.

Опис приготування:

Рецепт приготування тіста для пиріжків - універсальний, начинку до нього можна вибирати будь-яку, хороша буде і м'ясна начинка, і солодка.

  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 0, 5 L
  • Картопля - 0, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста великий - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком (на начинку)
тісто на пиріжки з картоплею - фото крок 1
Тісто для пиріжків з картоплею, яке робила моя бабуся, приготувати дуже просто. Для цього нам знадобиться розвести пакетик сухих дріжджів у теплій воді і залишити їх на хвилин 5 постояти. Потім в цій же дріжджовий суміші розводимо цукор і сіль, всипаємо борошно і додаємо масло, замішуємо не дуже круте не дуже круте тісто. Потім потрібно поставити тісто в тепле місце підніматися. Якщо тісто не буде підніматися, значить його потрібно перемістити в більш тепле місце.
тісто на пиріжки з картоплею - фото крок 2
Тепер нам потрібно підготувати начинку, для цього нам потрібно почистити картоплю і поставити її відварюватися, в цей час можна підсмажити цибулю, картоплю розім'яти в пюре, до неї додати дрібно нарізану підсмажену цибулю і трохи перчика. В цей час тісто вже підійшло, беремо руками з каструлі невеликі шматочки і розминаємо його пальчиками до отримання маленької коржі і на ці коржики укладаємо начинку.
тісто на пиріжки з картоплею - фото крок 3
Шов защипуємо, пиріжок треба трошки приплюснути долонькою.
тісто на пиріжки з картоплею - фото крок 4
Тепер, коли все пиріжки готові, нам потрібно розігріти сковороду, налити в неї масла і розігріти. Обсмажувати пиріжки ми будемо з двох сторін до отримання золотистої хрусткої скоринки.
тісто на пиріжки з картоплею - фото крок 5
Ось такі вийшли пиріжки з картоплею, дуже смачно їсти їх з холодним молочком. Смачного!

Схожі рецепти