Тісто на пиріжки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Моя бабуся завжди пекла мені в дитинстві пироги з картоплею, до сих пір вони мої улюблені. Давайте і ми дізнаємося, як приготувати тісто для пиріжків з картоплею.
Рецепт приготування тіста для пиріжків - універсальний, начинку до нього можна вибирати будь-яку, хороша буде і м'ясна начинка, і солодка.
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 0, 5 L
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста великий - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком (на начинку)

Тісто для пиріжків з картоплею, яке робила моя бабуся, приготувати дуже просто. Для цього нам знадобиться розвести пакетик сухих дріжджів у теплій воді і залишити їх на хвилин 5 постояти. Потім в цій же дріжджовий суміші розводимо цукор і сіль, всипаємо борошно і додаємо масло, замішуємо не дуже круте не дуже круте тісто. Потім потрібно поставити тісто в тепле місце підніматися. Якщо тісто не буде підніматися, значить його потрібно перемістити в більш тепле місце.

Тепер нам потрібно підготувати начинку, для цього нам потрібно почистити картоплю і поставити її відварюватися, в цей час можна підсмажити цибулю, картоплю розім'яти в пюре, до неї додати дрібно нарізану підсмажену цибулю і трохи перчика. В цей час тісто вже підійшло, беремо руками з каструлі невеликі шматочки і розминаємо його пальчиками до отримання маленької коржі і на ці коржики укладаємо начинку.

Шов защипуємо, пиріжок треба трошки приплюснути долонькою.

Тепер, коли все пиріжки готові, нам потрібно розігріти сковороду, налити в неї масла і розігріти. Обсмажувати пиріжки ми будемо з двох сторін до отримання золотистої хрусткої скоринки.

Ось такі вийшли пиріжки з картоплею, дуже смачно їсти їх з холодним молочком. Смачного!