Тісто на пиріжки смажені
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене знову настрій для випічки. І це добре, оскільки рідний дім твориться руками пекаря. Читайте мій рецепт про те, як приготувати тісто на пиріжки смажені. Запам'ятовуйте!
Тісто для пиріжків краще робити на дріжджах. Можна ще використовувати натуральну закваску, як в давні часи. Насправді хочу вам сказати, що не так уже й давно ми стали використовувати дріжджі. Вони були придумані в середині минулого століття. Тепер ось без дріжджів випічка просто немислима! До того ж, є ще й французькі дріжджі. Вони сухі і піднімають тісто, практично, моментально. Приготувати пиріжки за 3 годину - це, повірте, дуже швидко!
- Борошно пшеничне - 1 кілограм
- Вода - 400 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 300-400 мілілітрів (для тіста - 100 мл.)
- Начинка - За смаком (картопля, цибуля, гриби)
Нагріваємо воду до теплої температури. Наливаємо в глибокий посуд 200 мл. Кладемо цукор і розмішуємо. Насипаємо дріжджі. Знову перемішуємо. Через 10 хвилин насипаємо сіль і знову перемішуємо. Просіваємо склянка борошна. Размешівіваем з водою, куди поклали дріжджі. Ми залишаємо на 20 хвилин в теплі.
Опара у нас підійшла швидко, оскільки дріжджі у мене сухі. Тепер досипати всю решту борошна через сито. Dolivaem 200 мл теплої води. Гарненько перемішуємо все руками. Після цього, nalivaem 100 мл рослинного масла. Тісто потрібно вимісити так, щоб воно добре відлипала від стінок посуду.
Ми залишаємо замішане тісто набухати під рушником. Через 15 хвилин слід ще раз його вимісити руками. Після чого ставимо тісто підніматися в тепле місце на 40-50 хвилин (в залежності від температури приміщення). Воно повинно піднятися і запузирітся.
Поки тісто піднімається, ми якраз встигнемо приготувати начинку. В якості начинки у мене буде картопля з цибулею і грибами. Спочатку відварити картоплю. Потім обсмажити нарізану ріпчасту цибулю з грибочками. Зварену картоплю треба придушити ступкою і перемішати з обжаркой. Кладемо в начинку сіль і перець за смаком.
Що піднялося тісто потрібно обмять 1 раз і залишити його ще на стільки ж часу в теплі. Так воно набере чинності і зміцніє. В цілому ми чекаємо близько двох годин. Після закінчення часу поділяємо тісто на грудочки. Кожну грудочку сплющуємо і розтягуємо вручну. Скалка в даному випадку нам не знадобиться. Кладемо на тісто начинку, zashtipиvaem кінець. Ми залишаємо наліплені пиріжки на 10 хвилин, щоб трохи піднялися.
Ставимо жароміцний посуд з рослинним маслом на вогонь. У розпечене масло кладемо трохи пригнічені пиріжки. Масла повинно бути багато, щоб отримати ефект фритюру. Обсмажуємо пірожочкі з двох сторін до рум'янцю.