Тісто дріжджове для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Тісто дріжджове для пиріжків - це, мабуть, саме універсальне тісто, яке підходить як для солодкої, так і для несолодкої випічки.
Приготувати тісто дріжджове для пиріжків в домашніх умовах зовсім нескладно! Простий покроковий рецепт з фото тесту дріжджового для пиріжків обов'язково буде вам до смаку.
- Дріжджі сухі - 20 грам
- Рослинна олія - 250 мілілітрів
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 1 кілограм
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 4 штуки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Для початку половину склянки молока підігрійте, додайте в нього дріжджі і ст. Ложку сахара.

Тепер гарненько перемішайте і залиште суміш на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Потім підігріваємо решту молока, розбиваємо в нього яйця і вливаємо «дріжджове» молоко.

Ретельно збиваємо суміш віночком.

Потім додаємо цукор, що залишився, сіль, рослинна олія.

Потім знову ретельно перемішуємо і акуратно поступово всипаємо борошно.

Потім вимішуємо тісто.

Потім накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 1-1.5 години в теплому місці, щоб тісто піднялося.

Тут добре видно, як тісто збільшилося в об'ємі.

Потім знову злегка месім тісто, знову накриваємо його плівкою і залишаємо на 30 хвилин «підходити».

Коли тісто підійшло вдруге, дістаємо його з каструлі, злегка месім і можна приступати до випічки!