Тісто дріжджове для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Тісто дріжджове для пиріжків - це, мабуть, саме універсальне тісто, яке підходить як для солодкої, так і для несолодкої випічки.
Приготувати тісто дріжджове для пиріжків в домашніх умовах зовсім нескладно! Простий покроковий рецепт з фото тесту дріжджового для пиріжків обов'язково буде вам до смаку.
- Дріжджі сухі - 20 грам
- Рослинна олія - 250 мілілітрів
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 1 кілограм
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 4 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для початку половину склянки молока підігрійте, додайте в нього дріжджі і ст. Ложку сахара.
Тепер гарненько перемішайте і залиште суміш на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Потім підігріваємо решту молока, розбиваємо в нього яйця і вливаємо «дріжджове» молоко.
Ретельно збиваємо суміш віночком.
Потім додаємо цукор, що залишився, сіль, рослинна олія.
Потім знову ретельно перемішуємо і акуратно поступово всипаємо борошно.
Потім вимішуємо тісто.
Потім накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 1-1.5 години в теплому місці, щоб тісто піднялося.
Тут добре видно, як тісто збільшилося в об'ємі.
Потім знову злегка месім тісто, знову накриваємо його плівкою і залишаємо на 30 хвилин «підходити».
Коли тісто підійшло вдруге, дістаємо його з каструлі, злегка месім і можна приступати до випічки!