Рецепт Тісто дріжджове для пиріжків фото

Тісто дріжджове для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі , Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Тісто дріжджове для пиріжків - це, мабуть, саме універсальне тісто, яке підходить як для солодкої, так і для несолодкої випічки.

Опис приготування:

Приготувати тісто дріжджове для пиріжків в домашніх умовах зовсім нескладно! Простий покроковий рецепт з фото тесту дріжджового для пиріжків обов'язково буде вам до смаку.

  • Дріжджі сухі - 20 грам
  • Рослинна олія - 250 мілілітрів
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Борошно - 1 кілограм
  • Цукор - 150 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 4 штуки
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 2
Для початку половину склянки молока підігрійте, додайте в нього дріжджі і ст. Ложку сахара.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 3
Тепер гарненько перемішайте і залиште суміш на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 4
Потім підігріваємо решту молока, розбиваємо в нього яйця і вливаємо «дріжджове» молоко.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 5
Ретельно збиваємо суміш віночком.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 6
Потім додаємо цукор, що залишився, сіль, рослинна олія.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 7
Потім знову ретельно перемішуємо і акуратно поступово всипаємо борошно.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 8
Потім вимішуємо тісто.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 9
Потім накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 1-1.5 години в теплому місці, щоб тісто піднялося.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 10
Тут добре видно, як тісто збільшилося в об'ємі.
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 11
Потім знову злегка месім тісто, знову накриваємо його плівкою і залишаємо на 30 хвилин «підходити».
тісто дріжджове для пиріжків - фото крок 12
Коли тісто підійшло вдруге, дістаємо його з каструлі, злегка месім і можна приступати до випічки!

Схожі рецепти