Тісто для пончиків дріжджове
(покроковий рецепт з фото)
Це тісто привернуло мене відсутністю молока і яєць. Виходить пісна випічка, в церковні свята дуже актуальна. Та й пончики виходять просто тануть, незважаючи на скромний склад тесту.
Щоб приготувати смачну тісто для пончиків, розведіть дріжджі в теплій воді. Додайте цукор і сіль, борошно. Зробіть опару. Після додайте решту борошна і рослинне масло. Залиште тісто в теплі для дозрівання на 1, 5-2 годину. Після тісто готове до смаження у фритюрі. Смажені пончики обсипте цукровою пудрою і складіть в пакет, щоб вони отмякла. Хай щастить!
- Свіжі дріжджі - 25 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте інгредієнти для тіста. Вода повинна бути теплою, але не більше 40 градусів, щоб не загинули свіжі дріжджі.
У теплій воді розчинити дріжджі, сіль і цукор. Всипте половину склянки борошна, віночком змішайте тісто і залиште в теплі на 15-20 хвилин, щоб дріжджі заграли.
Через 15 хвилин ви побачите на тесті щільну пінну шапочку, це добре.
Додайте в тісто решту борошна і рослинне масло.
Замісити не круто тісто, як тільки воно зібралося в кого, більше борошна не додавайте. Накрийте його сухою серветкою і залиште в теплі підходити на 1, 5-2 годину.
Через 2 години тісто має збільшитися сильно в обсязі. Тепер воно готове до смаження. Відщипувати грудочки тесту і смажте у фритюрі.