Сирне тісто для пончиків
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рекомендую взяти на замітку цей нескладний рецепт приготування сирного тесту для пончиків. Повітряні і апетитні, вони просто тануть у роті. Неможливо відірватися!
На цей простий рецепт сирного тесту для пончиків ви витратите всього близько 15-20 хвилин (плюс час для смаження, зрозуміло), однак результат порадує і дорослих, і дітей. Це неймовірно потрібні пончики, які при подачі можна доповнити сметаною, згущеним молоком, заварним кремом або улюбленим джемом. Дуже смачно і зовсім нескладно.
- Сир - 200 грам
- Борошно - 200-300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
1. У глибоку миску для початку вбийте яйця і додайте цукор. Його кількість залежить не тільки від ваших смакових уподобань, але і від кислоти сиру, а також від того, з чим ви плануєте подавати страву. В середньому за рецептом приготування сирного тесту для пончиків використовується близько 3 ложок цукру.
2. Викладіть до яєць сир. Збийте як слід масу (до однорідності). Тут можна використовувати як ложку або віночок, так і блендер, щоб прибрати всі грудочки сиру.
3. Потім всипте близько склянки попередньо просіяного борошна і почніть замішувати тісто. У міру необхідності додавайте борошно, щоб отримати потрібну консистенцію тесту.
4. Сирне тісто для пончиків в домашніх умовах не повинно прилипати до рук, але при цьому залишатися м'яким. Важливо не переборщити з борошном, тому додавайте її маленькими порціями. З готового тіста можна відразу формувати невеликі кульки.
5. Підготуйте фритюр, як слід розігрійте в ньому масло. Опускайте невеликими порціями пончики, так як вони збільшуються в обсязі. Смажте до рум'яної скоринки.
6. Пончики акуратно дістаньте шумівкою і викладіть на серветку. Видаліть залишки масла. Можна подавати пончики до столу, посипавши їх цукровою пудрою або корицею, наприклад.