Дріжджове тісто для пончиків
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні складно купити хороші пончики, в магазинах їх смажать на старому маслі, а тісто важке. Але завдяки рецептом, як приготувати дріжджове тісто для пончиків, мені вдалося повернути смак дитинства.
Пончики - це улюблені ласощі не тільки американських поліцейських. Це повітряне, м'яке і ароматні ласощі змушує забувати про дотримання дієти або про фігуру. Їх роблять з різними глазур'ю або просто посипають цукровою пудрою. Головне в приготуванні - це зробити правильне тісто.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 6 грам
- Вода - 1/4 склянки
- Борошно - 600-700 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
1. Молоко вливаю в миску, додаю воду і трохи підігрівають. Уже в теплу рідину насипаю дріжджі, цукровий пісок, перемішую все і залишаю на 15 хвилин.
2. Коли на поверхні утворюються бульбашки, значить дріжджі вступили в реакцію, продовжую заміс тесту.
3. В миску вбиваю яйцо, висипаю пакетик ванільного цукру, солю трохи і вливаю розтоплене, але охолоджене масло, ретельно перемішую суміш.
4. У миску додаю порційно заздалегідь просіяне борошно, в залежності від консистенції її може знадобитися більше або менше.
5. Замішую тісто, щоб воно не липло до рук, але в той же час не було забитим, накриваю тісто рушником і залишаю на 1, 5-2 години при кімнатній температурі.
6. Готовим тісто вважається, якщо воно збільшилося в півтора-два рази, потім його використовую для приготування пончиків.