Рецепт Дріжджове тісто для пончиків фото

Дріжджове тісто для пончиків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Дріжджі, Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пончики

Сьогодні складно купити хороші пончики, в магазинах їх смажать на старому маслі, а тісто важке. Але завдяки рецептом, як приготувати дріжджове тісто для пончиків, мені вдалося повернути смак дитинства.

Пончики - це улюблені ласощі не тільки американських поліцейських. Це повітряне, м'яке і ароматні ласощі змушує забувати про дотримання дієти або про фігуру. Їх роблять з різними глазур'ю або просто посипають цукровою пудрою. Головне в приготуванні - це зробити правильне тісто.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
  • Сухі дріжджі - 6 грам
  • Вода - 1/4 склянки
  • Борошно - 600-700 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
дріжджове тісто для пончиків - фото крок 1
1. Молоко вливаю в миску, додаю воду і трохи підігрівають. Уже в теплу рідину насипаю дріжджі, цукровий пісок, перемішую все і залишаю на 15 хвилин.
дріжджове тісто для пончиків - фото крок 2
2. Коли на поверхні утворюються бульбашки, значить дріжджі вступили в реакцію, продовжую заміс тесту.
дріжджове тісто для пончиків - фото крок 3
3. В миску вбиваю яйцо, висипаю пакетик ванільного цукру, солю трохи і вливаю розтоплене, але охолоджене масло, ретельно перемішую суміш.
дріжджове тісто для пончиків - фото крок 4
4. У миску додаю порційно заздалегідь просіяне борошно, в залежності від консистенції її може знадобитися більше або менше.
дріжджове тісто для пончиків - фото крок 5
5. Замішую тісто, щоб воно не липло до рук, але в той же час не було забитим, накриваю тісто рушником і залишаю на 1, 5-2 години при кімнатній температурі.
дріжджове тісто для пончиків - фото крок 6
6. Готовим тісто вважається, якщо воно збільшилося в півтора-два рази, потім його використовую для приготування пончиків.

Схожі рецепти