Тісто для пирогів на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Тісто для пирогів на заквасці відмінно підійде для створення на своїй кухні справжніх шедеврів. Воно однаково добре буде поєднуватися з будь-якою начинкою. З ним зручно "працювати", головне - замісити.
Власноруч приготована закваска для тіста є повністю натуральним продуктом. З її допомогою вам буде легко замісити ідеальне для приготування пирогів тісто, яке швидко підходить і довго не черствіє. Достатньо лише змішати закваску з яйцями і сметаною, а потім додати борошно і всі інші інгредієнти, ретельно вимісити все це.
- Ізюм - 10 штук
- Вода - 250 мілілітрів
- Борошно житнє - 150 грам
- Куряче яйце - 3 штуки (для тіста - 2 шт., для змащення - 1 шт.)
- Цукор тростинний - 100 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Крем 15% - 250 мілілітрів
- Ванілін - 2 грами
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 650 грам
1. Готуємо закваску для тіста: покладіть на дно банки 10 родзинок, залийте їх водою і настоюйте протягом 3 днів.
2. Скориставшись марлею, отфильтруйте ізюмних воду, додайте в неї 150 г. Борошна і поставте в тепле місце підходити.
3. Приблизно через дві доби закваска повинна почати бродити, це можна визначити по появі на її поверхні характерних бульбашок.
4. Вважати готовою можна збільшену в обсязі і суцільно вкриту бульбашками закваску. Зберігати її рекомендується при кімнатній температурі, регулярно підгодовуючи через кожні 2 дня.
5. Переходимо до приготування тіста для пирогів: в готову закваску додайте 2 яйця і 250 мл. 15%-ної сметани, все це ретельно перемішайте.
6. Додайте 100 грамів цукру і ще раз перемішайте.
7. Додайте 1 ç.l. Соди і 2 г. Ванілін, знову перемішайте.
8. Додайте тепер 50 мл. Рослинної олії, перемішайте.
9. Жебрацтво 650 грамів борошна, поступово додайте її в що готують суміш, перемішуючи спочатку міксером, а після того, як тісто стане занадто крутим, викладіть його на стіл, додайте всю решту борошна і продовжуйте місити руками ще як мінімум 20 хвилин. Тепер ви знаєте, як приготувати тісто для пирогів на заквасці. В цьому немає нічого складного. Воно відмінно підійде для самої різної випічки, включаючи пироги, рулети, булки і т.Д.