Рецепт Тісто для пирога з яблуками фото

Тісто для пирога з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви
На швидку руку
Випічка, Пироги

Хочу розповісти, як приготувати тісто для пирога з яблуками - пишне, м'яке, "ніздрювате" - загалом, саме таке, яким і має бути справжнє дріжджове здобне тісто!

Відразу хочу обязикатися - тісто виходить досить солодке, але саме таке для пирога з кислуватими "дачними" яблуками підходить якнайкраще.

З приводу борошна - її кількість завжди важко вгадати, тому що і сама мука різна, і у молока жирність може відрізнятися, та й яйця бувають дрібні, середні, великі… Загалом, в цьому питанні краще покластися на власний досвід, а через брак оного - на інтуїцію: перекручувати тісто, вмішуючи занадто багато борошна, ні в якому разі не можна! Воно повинно бути м'яке, ніжне, сприйнятливість. І еластичне - щоб все вийшло, як треба, користуйтеся найдавнішим "індикатором", тобто мочкою власного вуха.

На рахунок яєць - таке тісто можна зробити і без них, вийде навіть пишніше, але тоді муки потрібно взяти трохи менше.

Загалом, якщо ви ще не злякалися (а боятися, власне, нічого - дріжджове тісто потрібно 1 раз правильно приготувати, щоб потім не мати з ним ніяких проблем! ), то давайте спробуємо втілити в життя рецепт приготування тіста для пирога з яблуками.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Дріжджі - 25 грам
  • Борошно - 0, 5-0, 6 кілограма
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 2 штуки (опціонально)
тісто для пирога з яблуками - фото крок 1
Дріжджі розкришити в миску, а потім ретельно розтерти зі столовою ложкою цукру.
тісто для пирога з яблуками - фото крок 2
Залити склянкою теплого молока, перемішати, накрити і відставити хвилин на 10-15.
тісто для пирога з яблуками - фото крок 3
Тим часом розтопити вершкове масло.
тісто для пирога з яблуками - фото крок 4
У простороні посуді змішати цукор, що залишився і борошно.
тісто для пирога з яблуками - фото крок 5
Додати сіль, розтоплене вершкове масло і молочно-дріжджову суміш.
тісто для пирога з яблуками - фото крок 6
Замісити м'яке тісто. Накрити посуд з тістом кришкою і прибрати в тепле спокійне місце.
тісто для пирога з яблуками - фото крок 7
Години через півтора тісто збільшиться в об'ємі вдвічі.
тісто для пирога з яблуками - фото крок 8
Його потрібно буде обминути і залишити ще на півгодинки.
Через цей час вийде ось таке чудове тісто - еластичне, важке і, разом з тим, сприйнятливість! А які "ніздрі"! :)
тісто для пирога з яблуками - фото крок 9
Саме з такого тіста виходять найсмачніші дріжджові пироги з яблуками!
Печіть на здоров'я! :)

Схожі рецепти