Тісто для пирога з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати тісто для пирога з яблуками - пишне, м'яке, "ніздрювате" - загалом, саме таке, яким і має бути справжнє дріжджове здобне тісто!
Відразу хочу обязикатися - тісто виходить досить солодке, але саме таке для пирога з кислуватими "дачними" яблуками підходить якнайкраще.
З приводу борошна - її кількість завжди важко вгадати, тому що і сама мука різна, і у молока жирність може відрізнятися, та й яйця бувають дрібні, середні, великі… Загалом, в цьому питанні краще покластися на власний досвід, а через брак оного - на інтуїцію: перекручувати тісто, вмішуючи занадто багато борошна, ні в якому разі не можна! Воно повинно бути м'яке, ніжне, сприйнятливість. І еластичне - щоб все вийшло, як треба, користуйтеся найдавнішим "індикатором", тобто мочкою власного вуха.
На рахунок яєць - таке тісто можна зробити і без них, вийде навіть пишніше, але тоді муки потрібно взяти трохи менше.
Загалом, якщо ви ще не злякалися (а боятися, власне, нічого - дріжджове тісто потрібно 1 раз правильно приготувати, щоб потім не мати з ним ніяких проблем! ), то давайте спробуємо втілити в життя рецепт приготування тіста для пирога з яблуками.
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Дріжджі - 25 грам
- Борошно - 0, 5-0, 6 кілограма
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки (опціонально)
Через цей час вийде ось таке чудове тісто - еластичне, важке і, разом з тим, сприйнятливість! А які "ніздрі"! :)
Печіть на здоров'я! :)