Пісочне тісто для пирога з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже простий і завжди вдалий варіант, як приготувати пісочне тісто для пирога з яблуками. М'яке, хрустке, в міру солодке, практично ідеальне одним словом.
Таке ніжне і смачне пісочне тісто для пирога з яблуками в домашніх умовах добре тим, що його можна досить швидко приготувати і пригостити родину і гостей смачненьким. В якості начинки можна використовувати як свіжі фрукти, так і варення, наприклад. Пиріг може бути як відкритим, так і закритим при бажанні, тесту цілком вистачить.
- Яйце - 1 штука(+ 1 жовток)
- Вершкове масло - 220 грам
- Цукор - 60 грам
- Борошно - 450 грам (приблизно)
- Сіль - 1 щіпка
1. У невелику мисочку відправте вершкове масло. Додайте цукор і сіль. Збивайте масу до пишності і поки вона не стане світліше. Від якості масла багато в чому залежить кінцевий результат.
2. Вбийте яйце і жовток. Знову почніть збивати і продовжуйте близько хвилини. При бажанні в рецепт приготування пісочного тіста для пирога з яблуками можна додати дрібку ванілі або кілька крапель екстракту, а також корицю, наприклад.
3. Борошно просійте і почніть всипати невеликими порціями, постійно перемішуючи. Коли тісто стане досить щільним, перекладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і продовжуйте замішувати, поки воно не стане потрібної консистенції.
4. Отриманої кількості тіста вистачить на два відкритих пирога або на один закритий. Акуратно розділіть його навпіл і розкачайте. Помістіть відразу в форму або в поліетиленовий пакет і приберіть в холодильник мінімум на півгодини. Найкраще потримати його там близько 2 годин. Ось і весь секрет, як приготувати пісочне тісто для пирога з яблуками. Залишилася справа за малим - підготувати начинку і насолоджуватися результатом!