Пісочне тісто для пирога з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Пісочне тісто можна використовувати для приготування печива, тістечок і пирогів з варенням. Воно виходить ніжним і розсипчастим, власне, тому воно і називається пісочним.
Рецепт, як приготувати пісочне тісто для пирога з варенням, дуже простий. Замішується за 5 хвилин, потім витримується в холоді не менше півгодини. Усе, можна готувати пиріг! До речі, таке пісочне тісто можна приготувати ввечері, а вранці до сніданку випекти пиріг. З даної кількості інгредієнтів тесту вистачає на один лист або дві форми, діаметром 22 см.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки
- Крохмаль - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Розтопити вершкове масло, остудіть його до кімнатної температури, додайте яйце, цукор і розмішайте.
Змішайте борошно, крохмаль, розпушувач, розмішайте з яєчно-масляною сумішшю. Замісити тісто, розділіть його на дві частини (менша - 1/3 від загального обсягу) загорніть в харчову плівку. Більшу частину приберіть в холодильник, а меншу - в морозилку на 30 хвилин.
Тісто з холодильника розкочуєте в пласт близько 0, 5 см.
А з морозильника - на крупній тертці зверху варення.