Пісочне тісто для пирога з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Таку пісочну основу можна приготувати для фруктового, шоколадного, сирного і навіть м'ясного, рибного або овочевого пирога. Ділюся улюбленим рецептом!
Пісочне тісто можна зробити вручну або замісити в кухонній машині. Перед тим як приступати до його випічці, потрібно охолодити гарненько тісто. Готову пісочну основу укладіть у форму для випічки, потім відправте в духовку. Ви можете спекти основу повністю або тільки до напівготовності.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Вершки - 6 Ст. Ложок
- Йогурт - 1/4 склянки
- Апельсин - 1 штука(Cedra)
1
Встановіть насадку для замішування тіста, в чашу міксера викладіть борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль, перемішайте.
2
Наріжте невеликими кубиками вершкове масло і додайте в чашу до сухим складовим, включите міксер.
3
В іншій мисці змішайте йогурт, жирні вершки і цедру одного апельсина. Перекладіть в чашу до тесту.
4
Коли тісто вже почне відходити від стінок чаші, вимкніть міксер і перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном.
5
Замісити тісто вручну 5-10 хвилин, потім розкачайте і викладіть його в форму. Надішліть форму на 30-60 хвилин в холодильник, а потім вже випікайте.