Пісочне тісто для пирога з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже солодкий, смачний і ароматний пиріг до чаю замінить вам будь-які цукерки або пряники! Всім Сластьона і господарочкам, які люблять балувати домочадців, рецепт приготування пісочного тіста для пирога!
Подивіться, як приготувати пісочне тісто для пирога з ягодами. Вам знадобиться цукор, мука, масло вершкове та яйця. Цукора можете додати більше, але тоді тісто вийде нудотним. До речі, якщо немає борошна житнього, тоді просто додайте звичайну пшеничну. Ягоди можуть бути будь-якими, як свіжими, так і замороженими. Я викладала на пиріг заморожені ягоди без розморожування. Результат був відмінний.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 100-150 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Житнє борошно - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - - За смаком
- Масло розтоплене - 125 грам
- Полуничний - 300-400 грам (будь-яка за смаком, можна брати заморожену)
- Шоколадні краплі - - За смаком
Підготуйте інгредієнти для пирога.
Збийте яйця з цукром.
У збиті яйця просійте борошно звичайну, житнє, додайте ванілін і розпушувач.
Перемішайте і додайте розтоплене вершкове масло.
Замісити тісто і, по бажанню, додайте шоколадні крапельки.
Форму раджу застелити пергаментом, а не змащувати маслом. Викладіть тісто у форму. Якщо тісто липне і погано розподіляється по формі, змочіть руки водою.
Ягоду викладіть поверх, втопите в тесті, злегка притиснувши. Якщо ягода заморожена, вона може пустити багато води, але потім вода випарується і ягода запече відмінно.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 С духовці приблизно півгодини. Якщо хочете, щоб пиріг був "вологим" і без скоринки зверху, тоді можете його раніше дістати. Головне, щоб низ пропікся.
Ось такий виходить у нас гарний і смачний пиріг. З такого пісочного тіста для пирога з ягодами можна готувати і інші смачні пироги або випічку. Приємного чаювання!