Сирне тісто для пирога з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
З цього тесту вийде ніжний пиріг. Тісто економне, некалорійне, замість масла я використовую нежирну сметану. Обов'язково спробуйте приготувати таке тісто, не пошкодуєте.
Для тіста потрібно протерти сир через сито або дрібну тертку. З'єднайте всі інгредієнти - і готово! дивіться, як приготувати сирне тісто для пирога з яблуками.
- Сир - 200 грам
- Крем - 70 грам
- Цукор - 90 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - За смаком (опціонально)
Підготуйте продукти для тіста. Сир повинен бути свіжим і в міру вологим. Також для рецепта знадобляться тільки яєчні жовтки, білки нам не знадобляться.
Візьміть найдрібнішу тарілочку, протріть в неї сир, щоб не було грудочок великих. Додайте жовтки, сметану і цукор. Ретельно перемішайте масу.
Всипте борошно, розпушувач і ванілін. Перемішайте тісто спочатку ложкою, потім - руками, поки тісто не перестане липнути до рук.
Але не додавайте занадто багато борошна, щоб воно залишилося ніжним. Як тільки перестало липнути, значить - готово. Використовуйте для пирога з яблуками або не дуже соковитими ягодами. Хай щастить!