Сирне тісто для пирога з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто не уявляє собі життя без солодкого, пропоную простий рецепт сирного тесту для пирога з вишнею та мигдалем, від якого буквально неможливо відірватися.
Це дуже швидкий варіант, як зробити сирне тісто для пирога з вишнею. При бажанні випічку можна доповнити сметаною заливкою, кремом з сирного сиру або зверху натерти невеликий шматочок тесту на тертці. Смачно, апетитно і дуже красиво, такий пиріг стане прикрасою вашого столу. Побалуйте себе і близьких!
- Сир - 200 грам
- Цукор - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1.5-2 склянки
1. Перед вами абсолютно всі інгредієнти, які доповнять рецепт приготування сирного тесту для пирога з вишнею. При бажанні заливку ви можете зробити таку, яка вам більше до смаку.
2. У глибоку миску надішліть сир з цукром і дрібкою солі. Вимішайте все до однорідності, додайте молоко і рослинне масло. Поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і замішують м'яке, еластичне тісто. Воно не повинно липнути до рук, але при цьому не робіть його занадто щільним.
3. Форму для запікання змастіть маслом або застеліть пергаментом. Викладіть тісто, попередньо розкотивши його на робочій поверхні. Не забудьте сформувати невеликі бортики.
4. Для заливки збийте 2 яйця з невеликою кількістю цукру. Додайте близько 500 грам сметани, 2 ложки кукурудзяного крохмалю і цедру половинки лимона (за смаком додайте ще трохи соку). Все як слід перемішайте.
5. Надішліть заливку в форму на сирне тісто для пирога з вишнею в домашніх умовах, а слідом розподіліть ягоди без кісточок. Ще однією родзинкою можуть стати пластівці мигдалю.
6. Надішліть форму в розігріту духовку і випікайте пиріг до рум'яної скоринки близько 40 хвилин.
7. Ось така краса виходить в результаті. Дайте трохи охолонути, а потім наріжте пиріг на порційні шматочки і подавайте до столу.